Μεγάλη νίκη του Δημάρχου Ιθάκης, κατάφερε να πάρει παράταση δύο ετών για τις σημερινές «αυθαίρετες» κατασκευές των καταστημάτων στο Βαθύ

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, έχει χαρακτηριστεί από τους πιο δυναμικούς Δημάρχους στην Ελλάδα με τις παρεμβάσεις του σε Υπουργεία και με λύσεις χρόνιων προβλημάτων του νησιού του.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε «σπατάλησε» πολλές ώρες στο Υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου, παρέα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους διευθυντές να βρεθεί η λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους καταστηματάρχες της Ιθάκης, που έχουν επιχειρήσεις εστίασης στις ζώνες λιμένα, με το σημαντικότερο πρόβλημα να εμφανίζεται στο Βαθύ. Ο κ. Στανίτσας κατάφερε μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις να πείσει τους παράγοντες του Υπουργείου να συντάξουν ειδική τροπολογία για την Ιθάκη, η οποία θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία οι επαγγελματίες του νησιού εξασφαλίζουν δύο χρόνια παράταση, προκειμένου μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, να τακτοποιήσουν και να τροποποιήσουν τις τωρινές κατασκευές (τέντες, πέργολες) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί αυθαιρέτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις δύο προσεχείς καλοκαιρινές σεζόν οι επαγγελματίες θα δουλέψουν χωρίς να έχουν στο κεφάλι τους την δαμόκλειο σπάθη του νόμου περί αυθαιρέτων και τα τσουχτερά έως εξουθενωτικά πρόστιμα. Πρόκειται για προσωπική επιτυχία του Διονύση Στανίτσα, μία ακόμη στο πλούσιο έργο που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει για το νησί του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed