Στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ συνεδρίασε το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ

Η πρώτη, μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα.
Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρο Παρίση ο οποίος στην ομιλία του καλωσόρισε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, τα έργα και τις δράσεις της ΠΕΔ-ΙΝ και ευχήθηκε μια γόνιμη και δημιουργική θητεία προς όφελος των κατοίκων των Ιονίων Νήσων. Στην συνεδρίαση, παρευρέθηκε και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων. Ο κ. Σπυρίδων στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν τα νέα Μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων. Όσον αφορά στη συνεργασία της ΕΕΤΑΑ με την ΠΕΔ-ΙΝ, τόνισε ιδιαίτερα το ρόλο που έχει η Εταιρία γενικά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και έδωσε τη διαβεβαίωση, ότι η με το αξιόλογο και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της, αλλά και το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο, θα συνδράμει την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, ως τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος, υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις πολιτικές της. Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που η ΕΕΤΑΑ έχει με τη ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, στελέχη της Εταιρίας ενημέρωσαν αναφορικά με τους τομείς συνεργασίας της ΠΕΔ-ΙΝ με την ΕΕΤΑΑ.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο κ. Ηλίας Λίτσος, Υπεύθυνος Τομέα Οργάνωσης και Λειτουργίας, ενημέρωσε για την «Αναδιοργάνωση και Διοικητική Μεταρρύθμιση της Τ.Α. Α΄και Β΄ Βαθμού – Πιλοτική Λειτουργία».
Ο κ. Χαράλαμπος Λάμπρου, Διευθυντής Ειδικού Τομέα Δράσεων Επιχειρησιακών και Τομεακών Προγραμμάτων, ενημέρωσε για την «Λειτουργία Δικτύου Εξωτερικών Συνεργατών για την οριζόντια υποστήριξη των Δήμων και των φορέων τους, ωε δυνητικά δικαιούχων του Τομέα Περιβάλλοντος του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014 – 20120».
Η κα. Γεωργία Γκόνου, Διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, ενημέρωσε για το «Πρόγραμμα ενημέρωσης και υποστήριξης της οργάνωσης και λειτουργίας των Δήμων Ιονίων Νήσων, Επιμόρφωση ανθρώπινου δυναμικού Τ.Α.» και
Ο κ. Ιωάννης Γούπιος, Διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος, ενημέρωσε για το «Πρόγραμμα υποστήριξης της Τ.Α. για τις αναπτυξιακές δράσεις- Χρηματοδοτικά Εργαλεία – Υποστήριξη Τεχνικών Μελετών ΟΤΑ».
Ακολούθησε ενημέρωση των Μελών του Δ.Σ. για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της ΠΕΔ-ΙΝ καθώς και για θέματα δράσεων και πρωτοβουλιών της. Επίσης έγινε ενημέρωση για θέματα Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και συνεχίστηκε η διαδικασία με τη συζήτηση των θεμάτων που απασχόλησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ-ΙΝ.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΕΔΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed