Ιάκωβε πονάς και δεν φταίει ο Πειραιάς, πονάς γιατί βλέπεις το Επιμελητήριο στην κορυφή και εσύ ψαρεύεις στα λασπόνερα των φαντασιώσεών σου…

Δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη για εμένα το γεγονός ότι ο πρόεδρος της παραπαίουσας «Κράνης», Ιάκωβος Νιφοράτος, απάντησε με τον τρόπο που απάντησε στο χθεσινό μου κείμνεο αναφορικά με την απουσία του από τις εκδηλώσεις των 100 ετών του Επιμελητηρίου.
Κύριε Νιφοράτε, δεν συνηθίζω να δέχομαι υποδείξεις από κανέναν σε ότι αφορά τη δουλειά μου. Κανένας δεν μου υπαγορεύει τι να πω και τι να γράψω. Άλλωστε, εσείς το ξέρετε πολύ καλά όταν προσπαθούσατε να μου υπαγορεύσετε τι να γράψω στα ρεπορτάζ μου είτε για τις συνελεύσεις της Ομοσπονδίας είτε για τα τεκταινόμενα στον Εμπορικό Σύλλογο «Κράνη», στον οποίο «τοποθετηθήκατε» πριν από τρία χρόνια ως πρόεδρος, με τις ευλογίες και την στήριξη του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου, Σταύρου Σπαθή. Ποτέ δεν υπέκυψα στις ορέξεις σας και ποτέ δεν έγραψα αυτά που εσείς επιθυμούσατε να γράψω, αλλά έκανα το ρεπορτάζ μου σύμφωνα με αυτά που έβλεπα και άκουγα. Αυτά για αρχή και προχωράμε.
Όχι μόνο δεν παραβρεθήκατε στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου, όπως οφείλατε να κάνετε, αλλά πολεμήσατε αυτές τις εκδηλώσεις με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζω τις ενέργειές σας και δυστυχώς για εσάς τις γνωρίζουν και άλλοι, οπότε το κλείνουμε εδώ για να μην προχωρήσουμε σε ακόμη περισσότερο δυσάρεστα πράγματα για εσάς που θα σας εκθέσουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο στους επαγγελματίες που εκπροσωπείτε (;), αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία της Κεφαλονιάς. Εδώ πρέπει να κάνουμε μια απαραίτητη διευκρίνηση για να αποκαλυφθεί ένα κομμάτι μόνο από τα ψέματα που μας αραδιάσατε στο χθεσινό σας κείμενο. Ο Αντώνης Παπαδάτος, που απλά τυγχάνει να είναι μέλος του Δ.Σ. της «Κράνης» προσήλθε μόνο το Σάββατο το βράδυ στο Επιμελητήριο με δική του πρωτοβουλία, αφού ποτέ δεν του είπατε να δώσει το παρόν εκ μέρους της «Κράνης». Ο κ. Παπαδάτος συνδέεται με φιλία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Σταύρο Σπαθή και μάλιστα το κατάστημα που διαθέτει (απέναντι από το δικό σας) προσφέρθηκε να παραδώσει ελαφρύ γεύμα στους προσκεκλημένους του Επιμελητηρίου την Κυριακή το μεσημέρι. Ποτέ δεν ήρθατε σε επαφή μαζί του, ποτέ!!!
Αναφορικά με την απουσία σας εξακολουθεί να πιστεύω και μάλιστα ακόμη πιο έντονα ότι αυτή ήταν εσκεμμένη 100%. Οι προσωπικοί σας λόγοι μπορούσαν να περιμένουν μπροστά σε αυτό που αναμενόταν να γίνει στην Κεφαλονιά, την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το Επιμελητήριο των νησιών μας. Αναφορικά με την ιδιότητά μου, εσείς την ξέρετε καλύτερα. Κάνω αυτή τη δουλειά από το 1995, έχοντας ως αντικείμενο να καταγράφω την αλήθεια και να καυτηριάζω πρακτικές σαν τη δική σας. Εγώ κάνω αυτή τη δουλειά τόσα χρόνια και μπορούν να σας διαβεβαιώσουν άνθρωποι από τα ΜΜΕ της πρωτεύουσας ποιος είμαι και το τι κάνω. Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής νοιώθω περήφανος που έχω καταφέρει να ξεσκεπάζω συμπεριφορές σαν την δική σας. Τι να κάνουμε; Εγώ ξέρω να ανακαλύπτω πράγματα, εσείς ξέρετε να πουλάτε πολύφωτα, ο καθένας στον τομέα του.
Το σίγουρο κ. Νιφοράτε είναι πως πονάτε πολύ που το Επιμελητήριο πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και εσείς απλά παρακολουθείτε από μακριά. Ο εμπορικός κόσμος της Κεφαλονιάς σας γύρισε την πλάτη στις εκλογές του 2017. Σας έδωσε 35 ψήφους, αν θυμάμαι καλά, ενώ σε εμένα τον… υβριστή, καθοδηγούμενο και άγνωστο στο ευρύ κοινό της Κεφαλονιάς για 26 χρόνια, 66 ψήφους. Παραλάβετε την «Κράνη» με «δόξα και τιμή» και την έχετε καταντήσει στο σημείο που είναι αυτή την στιγμή.
Σας καλώ για μια ακόμη φορά να ζητήσετε συγνώμη τόσο για την απουσία σας όσο για τους χαρακτηρισμούς σας, αλλά και τα ψέματα που αναφέρατε στο κείμενό σας. Α και δύο ερωτήσεις έχω για εσάς:
-Ποια η σχέση σας με τον κ. Θωΐδη της Ομοσπονδίας Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων;
-Υπήρξαν οχλήσεις και… συμβουλές από εσάς προς την Ομοσπονδία αναφορικά με τις εορταστικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου μας;
Υ.Γ. Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω…

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Η απάντηση του κ. Νιφοράτου στο χθεσινό μου κείμενο
Με αφορμή το υβριστικό ,υπαγορευμένο και ψευδές άρθρο σας κ. Ευαγγελάτε και υπερασπιζόμενος το σύλλογο και την υπόληψη μου σας απαντώ ότι το Σάββατο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου παρευρέθη το μέλος του Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας Παπαδάτος Αντώνης πράγμα που αποδεικνύετε από το φωτογραφικό σας υλικό. Όσον αφορά την απουσία μου από την εκδήλωση αυτή σας ενημερώνω ότι το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο βρισκόμουν σε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Κεφαλονιάς για προσωπικούς λόγους. Για την αναφοράς σας στον τίτλο του άρθρου σας ότι εσκεμμένα κράτησα μακριά το σύλλογο από την εκδήλωση σας απαντώ ότι κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι κάθε προσωπικότητα πράττει κατά βούληση. Σας ρωτώ με ποια ιδιότητα κ. Ευαγγελάτε μου απαιτείτε να ζητήσω συγνώμη??? Τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν βοηθούν κανέναν μόνο διχάζουν τους εμπόρους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed