Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Παραλάβαμε την ΚΕΔΗΚΕ με χρέη 500.000 ευρώ, ο Σπύρος Πεφάνης ως πρόεδρος ήταν συνειδητή επιλογή μας»

Τις 100 μέρες συμπλήρωσε σήμερα η νέα δημοτική αρχή Αργοστολίου και ο Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Είπε πολλά, θα μπορούσε να πει ακόμη περισσότερα, ωστόσο σε ένα από τα «αγκάθια» που έμεινε ήταν αυτό της ΚΕΔΗΚΕ.
«Η ΚΕΔΗΚΕ λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου χωρίς να μπορεί να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ», είπε και συνέχισε: «Δυστυχώς δεν είχαμε την δυνατότητα να προμηθευτούμε πράγματα για τον στολισμό της Κεφαλονιάς. Βρήκαμε αυτά που βρήκαμε στις αποθήκες του Δήμου, τα περισσότερα χαλασμένα, επιδιορθώσαμε κάποια από αυτά για να γίνουν λειτουργικά και τα τοποθετήσαμε σε σημεία της πόλης μας. Πέρα από τα χαλασμένα στολίδια παραλάβαμε την ΚΕΔΗΚΕ με χρέη γύρω στις 500.000 ευρώ και δεν είχαμε την δυνατότητα να πληρώσουμε. Αύριο θα κοπεί το πρώτο ένταλμα πληρωμής από τον Δήμο, αφού σήμερα μόλις η Αποκεντρωμένη επικύρωσε τον προϋπολογισμό του Δήμου. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουν να εξοφληθούν προμηθευτές και εργαζόμενοι…». Αναφορικά με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Σπύρο Πεφάνη, που δεν ανήκει στον συνδυασμό της δημοτικής αρχής, ο κ. Μιχαλάτος ανέφερε: «Η επιλογή του Σπύρου Πεφάνη ως προέδρου ήταν συνειδητή επιλογή. Πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο του πολιτισμού μας και να επενδύσουμε στο τοπικό στοιχείο. Για τον λόγο αυτό ο κ. Πεφάνης κάλεσε άμεσα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας να τους φέρει πιο κοντά στην ΚΕΔΗΚΕ και να επενδύσει σε αυτούς. Αυτοί είναι ο πολιτισμός μας και όχι τα μεγάλα και φανταχτερά ονόματα που έρχονταν κατά καιρούς για να ανάψουν δέντρα και όλα τα υπόλοιπα. Επενδύουμε στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών του τόπου μας».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed