Το φλέγον θέμα της Κεφαλονιάς, το Δασικό, αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα της Πυλάρου τέθηκαν στον Άδωνι Γεωργιάδη από τον Σταύρο Τραυλό

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο οποίος επισκέφτηκε το υπουργείο μαζί με τον Δήμαρχο Σάμης, Γεράσιμο Μονιά.
Δύο ήταν τα βασικά θέματα της συνάντησης, με πρώτο και κυριότερο το δασικό, που ταλαιπωρεί την Κεφαλονιά τα τελευταία χρόνια. Ο Σταύρος Τραυλός μετέφερε στον κ. Γεωργιάδη τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί μας με τον σκληρό δασικό νόμο που έχουμε, τονίζοντάς του παράλληλα ότι η ανάπτυξη με τέτοιους νόμους προσπερνάει και φεύγει. Μετά από τις έντονες πιέσεις, αλλά και την βοήθεια από τον Βουλευτή, Παναγή Καππάτο, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποσχέθηκε ότι η αλλαγή του δασικού νόμου για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη θα ενταχθεί στο προς ψήφιση Πολυνομοσχέδιο αμέσως μετά τις γιορτές. Να θυμίσουμε εδώ ότι κάτι ανάλογο πήγε να κάνει τον περασμένο Απρίλιο η προηγούμενη Βουλευτής μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ωστόσο τότε δεν τα είχε καταφέρει. Όπως μας δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης «πρόκειται για μια σημαντική βοήθεια για κάποιον που θέλει να επενδύσει στο νησί μας. Χωρίς να πειραχθεί το περιβάλλον, κρίνεται απαραίτητη η ανάγκη του δασικού νόμου που θα λύσει τα χέρια σε πολλούς συμπολίτες μας». Το δεύτερο θέμα της συζήτησης ήταν η εξοικονόμηση χρημάτων από την πλευρά του υπουργείου αναφορικά με τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στον Δήμο Σάμης και συγκεκριμένα στη Δ.Ε. Πυλάρου. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος Σάμης πήραν την διαβεβαίωση από τον υπουργό ότι θα εκταμιευθούν χρήματα για τα συγκεκριμένα έργα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς έγγραφη άδεια

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed