Έσπασε ο κάβος του «Φιόρο Ντι Λεβάντε» στην Κυλλήνη και αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, ευτυχώς χωρίς άλλα δυσάρεστα

Απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν από λίγο στο λιμάνι της Κυλλήνης όταν κατά την διάρκεια εκφόρτωσης των οχημάτων από το πλοίο «Φιόρο Ντι Λεβάντε» προερχόμενο από τον Πόρο, κόπηκαν και οι δύο κάβοι και ένα αυτοκίνητο βρέθηκε στη θάλασσα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τόσο δυνατές οι ριπές του αέρα για δύο λεπτά, ένα φαινόμενο που πρώτη φορά έβλεπαν στη ζωή τους, οι άνθρωποι του καραβιού. Ωστόσο, με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, μαζί με τους άνδρες του Λιμενικού, κατάφεραν να απομακρύνουν τη γυναίκα οδηγό και να σωθεί, την ώρα που το αυτοκίνητο της βυθιζόταν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε, αλλά υπέστη ισχυρό σοκ από αυτό που έζησε για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στην πόρτα του πλοίου.

Πως έγινε το περιστατικό
Λίγο πριν από τις 19:00 το πλοίο, προερχόμενο από τον Πόρο, έφτασε στο λιμάνι της Κυλλήνης. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κατάφερε να δέσει στο με διπλούς κάβους όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ξεκίνησε η αποβίβαση αυτοκινήτων και επιβατών και σε δευτερόλεπτα έγινε το κακό. Οι ριπές του ανέμου ήταν τόσο δυνατές, που έσπασαν οι κάβοι και το καράβι άρχιζε να απομακρύνεται από την προβλήτα, την ώρα που πάνω στον καταπέλτη ήταν ένα αυτοκίνητο έτοιμο να βγει. Μέσα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση μέλη του πληρώματος και άνδρες του Λιμενικού έτρεξαν να σώσουν τη γυναίκα οδηγό, η οποία τα είχε χάσει μην έχοντας συναίσθηση των γεγονότων. Τελικά, η γυναίκα βγήκε έγκαιρα από το αυτοκίνητο, το οποίο όμως κατέληξε στη θάλασσα. Άμεσα σταμάτησε η όλη διαδικασία, το πλοίο αυτή την ώρα είναι αρόδου και τα συνεργεία προσπαθούν να ανεβάσουν το όχημα από τη θάλασσα. Κανένας επιβάτης και κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

 

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Κυλλήνης
Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα προκλήθηκε, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 12207 στο λιμένα Κυλλήνης, απογευματινές ώρες χθες.
Συγκεκριμένα, σε εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου του από λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας και κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης οχημάτων, μετακινήθηκε ο καταπέλτης του εν λόγω πλοίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα την πτώση ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα. Με την άμεση επέμβαση στελέχους της Λιμενικής Αρχής Κυλλήνης, η οδηγός του ανωτέρω οχήματος εξήλθε αυτού, διαφεύγοντας τον κίνδυνο, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε κανένα περιστατικό τραυματισμού. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed