Δημήτρης Σπανός: «Καταγγελιών συνέχεια από την ΑΝ.Α.ΣΑ και την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν αντιπολίτευση μόνο για την… αντιπολίτευση»

Καταγγελιών συνέχεια από την παράταξη της ΑΝ.Α.ΣΑ για το έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα. Προς ενημέρωση, μοναδικό θέμα προς συζήτηση ήταν ο Εξώδικος συμβιβασμός με ΤΣΜΕΔΕ κατόπιν αναγνώρισης οφειλής του προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
Το περιφερειακό συμβούλιο έπρεπε να πάρει μια απόφαση για την αναγνώριση της οφειλής ύψους 1.600.0000 ευρώ. Αφού αναδείχθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης η συμβολή όλων των Περιφερειακών αρχών διαχρονικά ,προς την επίλυση του θέματος, τέθηκε προς ψήφιση στα μέλη του Συμβουλίου. Λίγο πριν την διαδικασία της ψηφοφορίας τον λόγο έλαβε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής την δεδομένη στιγμή από την παράταξη της ΑΝ.Α.ΣΑ. κύριος Παναγής Δρακουλόγκωνας ο οποίος ζήτησε τα χρήματα να διατεθούν εξ ολοκλήρου στην Ιθάκη και έθεσε την εισήγηση του προς ψηφοφορία. Όλες οι παρατάξεις πλην της ΑΝ.Α.ΣΑ. ψήφισαν την αρχική εισήγηση εκτός από την παράταξη της ΑΝ.Α.ΣΑ. που ψήφισε την δική της εισήγηση. Ερχόμαστε τώρα στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, κατόπιν και της ανακοίνωσης της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς κ Ιθάκης, η οποία πήρε την σκυτάλη και εξέδωσε και αυτή με την σειρά της ανακοίνωση-καταγγελία. Σε κανένα σημείο αυτής δεν γίνεται αναφορά για ΟΛΕΣ τις άλλες παρατάξεις που ψήφισαν θετικά την αρχική εισήγηση, δείχνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι κύριο μέλημα τους είναι να κάνουν αντιπολίτευση μόνο για την αντιπολίτευση. Επίσης σε κανένα σημείο δεν λαμβάνεται υπόψιν και δεν αναφέρεται η δέσμευση της Περιφερειάρχη για την διάθεση εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά του ποσού των 1,6 εκ ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Και φυσικά μέρος των χρημάτων αυτών θα διατεθεί σε έργα υποδομής της Ιθάκης. Προσπάθησα να παρουσιάσω με τον καλύτερο τρόπο τα γεγονότα προς γνώση των πολιτών, αλλά και προς αποφυγή εντυπώσεων, κυρίως όμως προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Δημήτρης Σπανός
Περιφερειακός Σύμβουλος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed