Στο… ψυγείο έχει βάλει τη χώρα η «Ζηνοβία»

Η κακοκαιρία Ζηνοβία είναι εδώ και θα ταλαιπωρήσει την χώρα με πολικές θερμοκρασίες, χιόνια, ανεμοθύελλες και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα πέσει σε ολόκληρη την χώρα και η ψυχρή εισβολή από τη Ζηνοβία έχει ξεκινήσει ήδη από το βράδυ της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Τι φέρνει η Ζηνοβία; Χιόνι, παγετό, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πολικές θερμοκρασίες, οι οποίες αναμένεται να επικρατήσουν σε όλη την επικράτεια μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για το Σάββατο και την Κυριακή
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα φέρνει η Ζηνοβία καθώς και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed