Ο Εμπορο/κος Σύλλογος για το Ασφαλιστικό

Την Τετάρτη 18-12-2019 και ώρα 19:00 συνεδρίασε το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου στο ΕΒΕΚΙ με θέμα: Το Ασφαλιστικό.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι.
Η κυβέρνηση της ΝΔ σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ, και ακολουθόντας κατά γράμμα τις εντολές της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών, σχεδιάζει νέο μεγάλο χτύπημα σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Προχωράει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κορωνίδα τον νόμο Κατρούγκαλου, πετυχαίνει με ένα σπάρο πολλά τρυγόνια.
Η ασφάλιση μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ατομική υπόθεση.
Οι ασφαλισμένοι μετατρέπονται σε «επενδυτές»-πελάτες, έρμαια του χρηματιστηριακού τζόγου (επιχειρηματικό ρίσκο το βαπτίζουν) των κόπων μιας ζωής.
Το κεφάλαιο και το κράτος απαλλάσσονται ακόμα περισσότερο από το «κόστος» της Ασφάλισης, αποσπώντας τελικά μεγαλύτερο κομμάτι από τον παραγόμενο πλούτο.
Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εισφορές των ασφαλισμένων μετατρέπονται σε μια τεράστια πηγή άντλησης κεφαλαίων που θα πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μέσω κάθε λογής «επενδυτικών» και χρηματοπιστωτικών προϊόντων.
Το ΔΣ του συλλόγου μας αποφάσισε : Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αγωνιστική κατεύθυνση. Μπορούμε να τα καταφέρουμε: Να σπάσει η μοιρολατρία και να κινητοποιηθούν περισσότεροι συνάδελφοι , να ορθώσουμε εμπόδια στην επίθεση, και να απαιτήσουμε δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των παραγωγικών τάξεων και δεν θα αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για μπίζνες των ολίγων . Διαμορφώσαμε το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες και καλούμε όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους και την ομοσπονδία να συντονίσουμε τη δράση μας, να οργανώσουμε από κοινού την αγωνιστική μας παρέμβαση.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ:
Δημόσιο, υποχρεωτικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών, αυξήσεις σε συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Δημόσιο και δωρεάν, καθολικό Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης υγείας, παροχές και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Κατάργηση της εισφοράς υγείας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα υγείας-πρόνοιας και φαρμάκου.
Κατώτερη σύνταξη που να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης π.χ. στα 600 ευρώ σήμερα, εγγυημένη στο σύνολό της από το κράτος. Διπλασιασμός των σημερινών συντελεστών αναπλήρωσης,
Πλήρης σύνταξη στα 30 έτη εργασίας. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 60 έτη για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες, στη βάση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί.
Όχι στην αύξηση της κατώτερης εισφοράς. Ασφαλιστική εισφορά διαμορφωμένη στο 13% του καθαρά φορολογητέου εισοδήματος, χωρίς τον συνυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών σε αυτό. Αποσύνδεση της κατώτερης ασφαλιστικής εισφοράς από το βασικό μισθό.
Διαγραφή τμήματος των χρεών για την προσωπική ασφάλιση των αυτοαπασχολούμενων, των τόκων και των προστίμων, του ποσού που αντιστοιχεί στην εισφορά υγείας. Κατάργηση του πλαφόν χρέους για όσους πληρούν προϋποθέσεις σύνταξης. Άμεση έκδοση της σύνταξης και ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους χρωστούν στο 5% του πραγματικού τους εισοδήματος
Προστασία της μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, το ίδιο για τις αυτοαπασχολούμενες. Επίδομα μητρότητας για τις α/α γυναίκες, ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ενημερότητας, στο ύψος του βασικού μισθού για δύο μήνες πριν και έξι μετά τον τοκετό. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% για τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό. Τα παιδιά των α/α να πηγαίνουν δωρεάν σε σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις (π.χ. ασφαλιστική ενημερότητα)
Στους κλάδους που υπάρχουν βαρέα ανθυγιεινά, πέραν των μισθωτών, να εντάσσονται και οι αυτοαπασχολούμενοι. Σε αυτή την περίπτωση, σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες. Βελτίωση κατά 20% στους συντελεστές αναπλήρωσης με προσαύξηση του ασφαλίστρου κατά 10%.
Επίδομα ασθενείας ή εργατικού ατυχήματος για όλο το διάστημα που υποχρεώνεται ο ασφαλισμένος να μην εργάζεται. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% για το ίδιο διάστημα
-Επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο 80% του βασικού μισθού. Ο χρόνος αυτός να θεωρείται συντάξιμος.
Άμεση καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους.

Το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed