Απεγκλωβισμός δύο ατόμων στον Αίνο, «ξέχασαν» να πάρουν αλυσίδες και ξεσήκωσαν όλη την Πολιτική Προστασία του νησιού ανήμερα του Αγιασμού

Έντονη δυσαρέσκεια για την απερισκεψία ορισμένων συμπολιτών μας υπάρχει στις τάξεις της Πολιτικής Προστασίας του νησιού μας, αφού ανήμερα του Αγιασμού έτρεχαν να απεγκλωβίσουν δύο άτομα που… ξέχασαν να πάρουν αλυσίδες ανεβαίνοντας στον Αίνο.
Το βουνό μας είναι χιονισμένο από χθες το απόγευμα και κάποιοι θέλησαν να το επισκεφτούν και να χαρούν την ομορφιά του παίζοντας και με το φρέσκο χιόνι. Δυστυχώς, για δύο συμπολίτες μας η περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν στην επιστροφή τους και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου κατάλαβαν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα. Το χιόνι είχε πυκνώσει, ο δρόμος είχε παγώσει και αυτοί δεν διέθεταν αλυσίδες για να προχωρήσουν προς το Αργοστόλι. Ειδοποίησαν Αστυνομία και Πυροσβεστική και αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο μονάδες από το Αργοστόλι. Ωστόσο, όσο ώρα χρειάστηκε αυτές να ανέβουν στο βουνό οι δύο συμπατριώτες μας είχαν… διασωθεί από διερχόμενους επιμελείς οδηγούς που είχαν μαζί τους όλα τα σύνεργα για το χιόνι. Οι άνθρωποι επέστρεψαν στο σπίτι τους σώοι, ωστόσο η απερισκεψία τους στοίχισε χρόνο και καύσιμα σε Αστυνομία και Πυροσβεστική. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες και ας ακολουθούμε τις οδηγίες και εντολές αυτών που ξέρουν καλύτερα από παρόμοιες καιρικές συνθήκες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση (κείμενο, φώτο) χωρίς έγγραφη άδεια

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed