Συντριβή ουκρανικού αεροπλάνου στην Τεχεράνη

Ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737 με τουλάχιστον 170 επιβαίνοντες, το οποίο είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο, συνετρίβη λίγο μετά τη βαλλιστική επίθεση εναντίον δύο αμερικανικών βάσεων στην επικράτεια του Ιράκ, από το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης.
Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριβή οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα στον κινητήρα του αεροσκάφους λίγη ώρα μετά την απογείωσή του. Όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες. Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπο του ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Μπόινγκ της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη. Στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία. «Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά. Στείλαμε συνεργεία των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης και μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν. Τα πρακτορεία ειδήσεων IRNA, FARS και Tasnim έκαναν λόγο για συνολικά 180 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, στο Μπόινγκ με προορισμό το Κίεβο.

«Δεν υπάρχουν επιζώντες» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που μεταδόθηκαν από ιρανικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος συνετρίβη στην πόλη Σαχριάρ, δυτικά της μητροπολιτικής περιοχής της Τεχεράνης. Επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του διεθνούς αεροδρομίου της Τεχεράνης, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως στο Μπόινγκ επέβαιναν συνολικά 176 άνθρωποι, 167 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως το αεροσκάφος κατέπεσε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, χωρίς να δώσει επιπλέον διευκρινίσεις. «Η πυρκαγιά είναι τόσο δυνατή, που δεν μπορούμε να κάνουμε καν προσπάθεια διάσωσης επί τόπου βρίσκονται 22 ασθενοφόρα, τέσσερα λεωφορεία-ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο» δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24, το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από μόλις τρία χρόνια και ήταν 737-NG. Ο εκπρόσωπος της Μπόινγκ Γκόρντον Τζόντροου περιορίστηκε να πει ότι η εταιρεία είναι ενήμερη για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης για τη συντριβή αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρείας και ότι προς το παρόν συγκεντρώνει πληροφορίες. «Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος» του Μπόινγκ «είναι νεκροί», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις «πρώτες πληροφορίες». Ανακοίνωσε ακόμη ότι διακόπτει το ταξίδι του στο Ομάν και πως επιστρέφει εσπευσμένα στο Κίεβο. «Η πρεσβεία μας βρίσκεται στη διαδικασία να διευκρινίσει τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας και τον κατάλογο των ονομάτων των νεκρών» πρόσθεσε ο Ζελένσκι μέσω Facebook.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed