Ποια play offs; «Ταβάνι» η 6η θέση στην Euroleague

Στη νέα Euroleague υπήρχαν ως πέρυσι τρεις σταθερές: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Φενερμπαχτσέ, βρείτε την τέταρτη για το Final 4. Πέρυσι ήταν η Εφές, πρόπερσι η Ζάλγκιρις, παραπρόπερσι ο Ολυμπιακός. End of the story. Και δύο εξ αυτών πήγαν τελικό, ο Ολυμπιακός και η Εφές, το τρόπαιο κατέληξε στη γνωστή τριάδα.

Η οποία, από φέτος, εξελίσσεται σε… πεντάδα ελέω δύο παραγόντων: ότι η Εφές δεν αποδείχθηκε «φωτοβολίδα», όπως ο Ολυμπιακός και η Ζάλγκιρις, και ότι η Μπαρτσελόνα ενισχύθηκε πολύ μεταγραφικά, την ώρα που η Φενερμπαχτσέ ξεκίνησε άθλια στον πρώτο γύρο αλλά… ποιος την υποτιμά.

Στο top-5 λοιπόν των Ρεάλ, Εφές ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Φενερμπαχτσέ, προστέθηκε και η Μακάμπι. Η εξαιρετική, φέτος, Μακάμπι. Με δεδομένο ότι η Φενέρ έχει χάσει έδαφος αλλά πιθανότατα θα μπει στην 8άδα, απομένουν δύο θέσεις. Και φαβορί για αυτές είναι ο Παναθηναϊκός και η Αρμάνι, με αυτή τη σειρά (ελέω προγράμματος) και με… ταβάνι την 6η θέση. Τόσο απλά.

Χθες στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι δεν είναι ικανός φέτος για κάτι παραπάνω, εκτός κι αν κάνει το περσινό σερί (ξανά επί Πιτίνο). Και δεν θα το κάνει, αν στην άμυνα αγωνίζεται τόσο αφελώς.

Στα αποψινά της Euroleague υπάρχει, σε πέντε παιχνίδια, μια… ματσάρα και τέσσερα γκραν φαβορί. Είναι όντως έτσι; Ο Ολυμπιακός παίζει εκτός με τη Βαλένθια των έξι σερί εντός έδρας νικών, χωρίς Ριντ, Τσέρι, με λογικά παρόντα τον Μιλουτίνοφ και άρτι αφιχθέντα τον Χαραλαμπόπουλο.

Η ματσάρα της βραδιάς διεξάγεται φυσικά στη Βαρκελώνη ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα (13-4) και Εφές (14-3), την άνοιξη είχαν αναμετρηθεί στα play offs με τους Τούρκους να προκρίνονται με 3-2 έχοντας πλεονέκτημα έδρας, που απώλεσαν στο δεύτερο αλλά ανέκτησαν στο τρίτο με το αξέχαστο 102-68 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Τον Οκτώβρη όμως, στην Κωνσταντινούπολη, είχε νικήσει η Μπάρτσα και, δη, εύκολα, αποτελεί… είδηση πλέον όποτε ηττάται η Εφές.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

 

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed