Special… κόντρα, οι λόγοι της έχθρας Μουρίνιο και Λίβερπουλ

Ένα από τα βρετανικά ανέκδοτα είναι πως το μεγαλύτερο ντέρμπι της Premier League των τελευταίων ετών είναι, ετησίως, όποτε ο Ζοσέ Μουρίνιο συναντά τη Λίβερπουλ. Και όντως, είναι μια αντιπαράθεση με τη δική της ιστορία, η οποία εξελίσσεται συν το χρόνω: επόμενο… κεφάλαιο απόψε, στην υποδοχή της πρωταθλήτριας Ευρώπης από την Τότεναμ. Λέγεται ότι το 2004, μετά την Πόρτο, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που απέρριψε τον Ζοσέ και ο Μουρίνιο αποδέχθηκε τα ρούβλια του Ρομάν Αμπραμόβιτς.

Έκτοτε, ο Πορτογάλος και οι «κόκκινοι» αντάμωσαν 28 φορές. Απολογισμός; 12-9-7 για τον Μουρίνιο σε όλα, επιμέρους είναι 9-5-3 στο πρωτάθλημα και 1-3-2 στο Champions League, όπου κι εκεί έγραψαν τη δική τους ιστορία στην αντιπαράθεση.

Η ιστορία γράφει ότι η Λίβερπουλ, μετά από 30 χρόνια, θα πάρει (ας μη στρουθοκαμηλίζουμε) το πρωτάθλημα. Και η ιστορία έγραψε ότι στις 27 Απριλίου 2014 η Τσέλσι του Μουρίνιο, μαζί με το αλήστου μνήμης… γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στο μέσον του γηπέδου, στέρησαν από τη Λίβερπουλ ένα μάλλον βέβαιο τίτλο, χάρη στα γκολ των Ντεμπά Μπα και Βίλιαν καίτοι ο Μουρίνιο είχε αφήσει Αζάρ, Τσεχ και Τέρι εκτός (ενόψει της ρεβάνς με την Ατλέτικο) και βασικός ξεκινούσε για πρώτη φορά ο 21χρονος… Μοχάμεντ Σαλάχ!

Προηγήθηκαν βέβαια ο τελικός του Λιγκ Καπ το 2005 στο Κάρντιφ, με τον αξέχαστο πανηγυρισμό του Μουρίνιο τη στιγμή του αυτογκόλ του Τζέραρντ, καθώς στράφηκε προς τους οπαδούς της Λίβερπουλ, κάνοντάς τους νόημα να… σωπάσουν. Κι ακολούθησαν δύο προκρίσεις από τα ημιτελικά του Champions League για τη Λίβερπουλ ενάντια στην Τσέλσι του Ζοσέ.

Στα… του σήμερα, η αήττητη από τις 3 Ιανουαρίου… πέρυσι, στο πρωτάθλημα, Λίβερπουλ, παίζει στο Λονδίνο με μια Τότεναμ που ακόμη αναζητά αγωνιστική ταυτότητα επί ημερών Ζοσέ Μουρίνιο…

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed