Τα σερί Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και ο τελικός του Σιμεόνε

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Λαμία, σε ματς ανάμεσα στη μοναδική –πλέον- αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα (και, συνολικά, επί 27 σερί αγωνιστικές) ενάντια στη μοναδική αήττητη αλώβητη της περιφέρειας. Ο Ολυμπιακός εκτός Καραϊσκάκη έχει να ηττηθεί από την Τούμπα, ήτοι επί 13 σερί ματς (9-4-0) και έχει μόνο νίκες στην κατηγορία επί της Λαμίας: 5/5 ανεξαρτήτως έδρας. Ωστόσο συχνά τον δυσκολεύει, ακόμη και στο 2-0 του α’ γύρου στο 62’ είχε μπει το πρώτο γκολ ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο τον απέκλεισε στα προημιτελικά του Κυπέλλου με 3-3 στη Φθιώτιδα και 1-0 το λιμάνι.

Το αήττητο του ΠΑΟΚ σταμάτησε στους 51 αγώνες με… θύτη τον Αρη, απολύτως δίκαια με το 4-2 του «Κλεάνθης Βικελίδης», βέβαια συνεχίζει να έχει μερικά μεγάλα σερί, όπως το ότι σκοράρει επί 52 συνεχόμενους αγώνες ή ότι στην Τούμπα είναι αήττητος στα τελευταία 26 (με 23-3-0). Σημαντικό ότι δεν έχει νικήσει σε ντέρμπι φέτος: τα δύο με τον Άρη ενώ έφερε ισοπαλίες με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με την ΑΕΚ, που στον πρώτο γύρο έχασε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έξω ενώ παραχώρησε ισοπαλίες σε ΠΑΟΚ και Αρη.

Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα τελευταία πέντε μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας, η ΑΕΚ αφενός έχει να νικήσει από τα δύο παιχνίδια του 2017-18, που πήρε το πρωτάθλημα, αφετέρου στην Τούμπα σε… regular season έχει να βγάλει διπλό από τον Μάρτιο του 2010, 1-0 με γκολ του Μπλάνκο. Εκτοτε τα κατάφερε το ’17 στα play offs και το ‘18 άνευ αγώνα.

Τελικός του Supercopa de España στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Ατλέτικο και αναβιώνει η αφενός κόντρα του Ζινεντίν Ζιντάν με τον Ντιέγο Σιμεόνε, στον πέμπτο μεταξύ τους τελικό, αφετέρου αυτή του Αργεντινού με τη «βασίλισσα» με την οποία σε (μονούς) δεν τελικούς την έχει νικήσει ποτέ σε 90λεπτο! Η Ρεάλ ήταν εξαιρετική την Τετάρτη στο 3-1 με τη Βαλένθια και, δη, δίχως Μπενζεμά, Μπέιλ και Αζάρ, που λείπουν εκ νέου…

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed