Έφτασαν τα πρώτα κρεβάτια στο νέο κτήριο του Γηροκομείου Αργοστολίου, προσφορά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Πριν από λίγη ώρα έφτασαν στην Κεφαλονιά τα πρώτα από τα 110 κρεβάτια που θα φιλοξενήσουν τους τροφίμους του Γηροκομείου Αργοστολίου στο νέο κτήριο, τα οποία παρέλαβαν η πρόεδρος, Άννα Ζαπάντη και ο αντιπρόεδρος, Αριστοτέλης Μπατιστάτος.
Τα κρεβάτια αυτά είναι χορηγία-δωρεά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και σήμερα έφτασαν τα πρώτα 42 από τα συνολικά 110 που θα έρθουν. Η μεσολάβηση του Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου μας, Δημήτρη Δημουλιού, ήταν μεγάλη προς την κατεύθυνση της δωρεάς αυτής. Επίσης δωρεάν ήταν και η μεταφορά τους με την νταλίκα του Μαρίνου Φωτεινάτου, αλλά και το ακτοπλοϊκό πέρασμα στο νησί μας από Αστακό και Κυλλήνη, μια και εταιρίες IONION P. LINES και LEVANTE FERRIES δεν εισέπραξαν κόμιστρα μεταφοράς. Σύμφωνα με αυτά που μας είπε η πρόεδρος, Άννα Ζαπάντη, τα υπόλοιπα κρεβάτια θα έρθουν στις επόμενες ημέρες και θα καλύψουν τις ανάγκες του Γηροκομείου μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Ήδη έχει γίνει αίτηση από τον Δήμο Αργοστολίου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 135 νέων κρεβατιών, τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με την γνωστή γραφειοκρατία, δεν θα είναι έτοιμα για παραλαβή πριν από το τέλος Ιουνίου. Η συνολική δύναμη του Γηροκομείου είναι για 132 συνανθρώπους μας και σύμφωνα με την κα Ζαπάντη τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα γίνει η μεταφορά των τροφίμων από τον ξενώνα του Αγίου Ανδρέα στο νέο κτήριο στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση (κείμενο, φώτο) χωρίς έγγραφη άδεια

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed