Σε σοκ βρίσκεται η Τουρκία μετά τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ, 20 νεκροί μέχρι στιγμής και πάνω από 1000 οι τραυματίες σε Ελαζίκ και Μαλάτεια

Σε σοκ συνεχίζει να βρίσκεται η Τουρκία από τον φονικό σεισμό των 6,9 Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Ελαγίζ το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τον σεισμό έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι, περισσότεροι από 1.000 τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 35 εγκλωβισμένοι.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε απόσταση 600 χλμ από το επίκεντρο. Σημειώνεται ότι περιοχή δίνει συχνά ισχυρούς σεισμούς. Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται 5 χλμ από την πόλη Ντογκανιόλ, 26 χλμ από την πόλη ακ Σεχίρ (λευκό φρούριο) και 225 χλμ. από την πόλη Γκαζιαντέπ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ. Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτσά, δήλωσε πως «περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από χαλάσματα στο Ελαζίγ», τονίζοντας οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανέφερε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και μονάδες που άνοιξαν για όσους επλήγησαν από το σεισμό. Πέντε κτίρια στην πόλη Σιβρίς και 25 στην πόλη Ντογκανιόλ της επαρχίας Μαλάτεια καταστράφηκαν, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μουράτ Κουρούμ. Η τουρκική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) ανέφερε ότι σημειώθηκαν περισσότεροι από 118 μετασεισμοί μεγέθους από 2,7 έως 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως όλοι οι αρμόδιοι φορές έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών στις πληγείσες περιοχές. «Κινητοποιήσαμε τέσσερις ομάδες στην περιοχή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρετζέπ Σαλτζί, της τουρκικής Ένωσης Ερευνών και Διάσωσης (AKUT). «Ετοιμαζόμαστε να στείλουμε και άλλες ομάδες, αν χρειαστεί», πρόσθεσε.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed