Νεκρός ο θρύλος του ΝΒΑ, Κόμπι Μπράιαντ, συνετρίβη το ελικόπτερο στην Καλιφόρνια, στο οποίο επέβαινε μαζί με την μία από τις τέσσερις κόρες του

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το RT και το TMZ.com, ο παίκτης-θρύλος του NBA Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια, σε δυστύχημα με πτώση ελικοπτέρου.
Ο πρώην παίκτης του NBA ήταν 41 ετών, ενώ επέβαινε στο ιδιωτικό του ελικόπτερο μαζί με άλλα 4 άτομα, τα οποία επίσης έχασαν τη ζωή τους. Ο Κόμπι γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια. Εισήλθε στο ΝΒΑ απευθείας από το Λύκειο (ονόματι Lower Merion High School), και έπαιξε σε ολόκληρη την καριέρα του στους Λος Άντζελες Λέικερς, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα ΝΒΑ. Επιλέχθηκε 16 φορές All-Star και 12 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής περιόδου δύο φορές (το 2005-06 και 2006-07) και αποτελεί τον τρίτο σκόρερ της στην ιστορία του NBA προσπερνώντας τον Μάικλ Τζόρνταν τον Δεκέμβρη του 2014. Δύο μεγάλα αθλητικά κανάλια στην Αμερική, το Sporting News και το TNT ονόμασαν τον Μπράιαντ τον καλύτερο παίκτη της δεκαετίας του 2000. Το 2008 και το 2012 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου , και του Λονδίνου αντίστοιχα ως μέλος της Εθνικής Ομάδας των Η.Π.Α.

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed