Βανδάλισαν τα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Αργοστόλι, η δήλωση της Γιάννας Κουλουμπή και τη καταδίκη της πράξης αυτής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει προηγούμενο στο νησί μας η πράξη των βανδάλων που έγινε σήμερα τα ξημερώματα. Τα γραφεία της ΝΟΔΕ επί της οδού Ριζοσπαστών γέμισαν με συνθήματα και αναρχικά σύμβολα, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην Κεφαλονιά.
Η μικρή κοινωνία του νησιού μας έχει μείνει κυριολεκτικά με τον στόμα ανοικτό μετά από αυτή την πράξη, που ανοίγει πλέον επικίνδυνες λεωφόρους στα πολιτικά δρώμενα του νησιού μας. Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Γιάννα Κουλουμπή, ούτε η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε γίνει στα γραφεία. Μάλιστα μας δήλωσε: «Οι βανδαλισμοί στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. δεν προσβάλλουν μόνο την παράταξή μας, αλλά ολόκληρη την κοινωνία του νησιού μας. Ο σεβασμός στην διαφορετική άποψη είναι έκφραση της Δημοκρατίας μας και αυτό επιβάλλεται να το κατανοήσουν όλοι. Δεν μας τρομάζουν και δεν μας πτοούν».
Την πράξη αυτή καταδίκασε σχεδόν αμέσως και η Ο.Μ. Κρανιάς του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η Οργάνωση Μελών Κρανιάς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα το βανδαλισμό που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Αργοστόλι. Αυτού του είδους οι φασιστικές και ακραίες εκφράσεις θα πρέπει να μας βρίσκουν όλους απέναντι με συμπαγή και ξεκάθαρο τρόπο. Οι πράξεις που οδηγούν σε κλίμα έντασης και βίας, καθώς και η στοχοποίηση πολιτικών προσώπων και φορέων, είναι αντιδημοκρατικά φαινόμενα που προσβάλλουν τη δημοκρατική παράδοση των νησιών μας. Είναι ανάγκη να απομονωθούν αυτές οι πρακτικές απ’ όλες και απ’ όλους».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φώτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed