Όλα τα βασικά θέματα της Κεφαλονιάς συζητήθηκαν στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό, Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη

Με αφορμή απόψε την κοπή της πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, βρέθηκε στο νησί μας, όπου το μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια αναφορικά με τα βασικά έργα που αναμένεται να λάβουν χώρα στο νησί μας το επόμενο διάστημα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αργοστολίου και Σάμης, Θεόφιλος Μιχαλάτος και Μάκης Μονιάς, οι Αντιδήμαρχοι Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης και Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Αντιδήμαρχος Ληξουρίου, Γεράσιμος Γαλανός και φυσικά ο οικοδεσπότης Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός. Σημαντικό ρόλο στη σύσκεψη αυτή έπαιξαν ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος και η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα. Τέσσερις ήταν οι βασικοί άξονες που συζητήθηκαν σήμερα.
-Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που θα γίνει τις επόμενες ημέρες αναφορικά με το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας. Από τα 30 εκ. ευρώ τα 8 εκ. θα έρθουν στην Κεφαλονιά. Τόσο ο Υφυπουργός όσο και η Περιφερειάρχης δεσμεύθηκαν ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν σε συγκεκριμένο κωδικό και όσα υποστηρίζει ο Θόδωρος Γαλιατσάτος είναι ψέματα.
-Η ανάπλαση του λιμανιού του Αργοστολίου ξόδεψε πολύ από τον χρόνο των συμμετεχόντων, με όλα τα σχέδια να καταθέτονται στο τραπέζι και τον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο να έχει τον κύριο λόγο, αφού τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι δεν θα προχωρήσει καμία μελέτη από το Υπουργείο αν πρώτα δεν γίνει διαβούλευση με τους φορείς και την τοπική κοινωνία.
-Τα υδατοδρόμια σε Κεφαλονιά και Ιθάκη απασχόλησαν τους συμμετέχοντες, με τον κ. Κεφαλογιάννη να αναφέρει ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του έργου, ένα έργο που θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση στα νησιά μας.
-Το τέταρτο θέμα απασχόλησε λιγότερο στη σύσκεψη, αφού αφορούσε τις Εργατικές Κατοικίες στο Ληξούρι. Λόγω της απουσίας του Δημάρχου, Γιώργου Κατσιβέλη σήμερα, αύριο ο Υφυπουργός θα βρεθεί στην Παλλική για να αξιολογήσει από κοντά αυτό το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει μετά τους σεισμούς του 2014 στο νησί μας.
Πέρα όλων των παραπάνω, συζητήθηκαν και άλλα θέματα, μικρότερης σημασίας, αλλά βασικά για τα νησιά μας. Ο κ. Κεφαλογιάννης άκουσε τους δύο Δημάρχους που παραβρέθηκαν και του ζήτησαν να γίνουν κάποια έργα μικρότερου βεληνεκούς στον Δήμο Αργοστολίου και τον Δήμο Σάμης. Στο τέλος της σύσκεψης ο Υφυπουργός δέχθηκε δύο δώρα, ένα από την Περιφερειάρχη και ένα από τον Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Κεφαλονιάννης θα βρεθεί το βράδυ στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ και θα βραβεύσει κάποιους που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φώτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed