Τους χάλασε τη… σούπα η Γιάννα Κουλουμπή, σταμάτησε να είναι «υποτακτική» των γνωστών κύκλων και θέλουν να την ξαποστείλουν

Ήμουν από τους πρώτους που έκανα σκληρή κριτική εδώ και δύο χρόνια αναφορικά με την… τοποθέτηση της Γιάννας Κουλουμπή στην προεδρεία της ΝΟΔΕ, με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος για αυτή τη θέση.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως γνωρίζουν καλά τι «παίχθηκε» εκείνο το διάστημα και η Τζόγια Γρουζή ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις εκλογές στη ΝΟΔΕ. Δύο χρόνια μετά η κα Κουλουμπή, που η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές κράτησε το κόμμα στα πόδια του και πήρε και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, άρχισε να τραβάει τη δική της πορεία, σωστή κατά την γνώμη των περισσότερων νεοδημοκρατών των νησιών μας, αλλά είχε υπολογίσει χωρίς τους… μπακάληδες. Η προχθεσινή πίτα της ΝΟΔΕ, για όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές και να βλέπουν πίσω από την κουρτίνα, έδειξε ότι στην τοπική Νέα Δημοκρατία τα πράγματα δεν πάνε καλά. Άλλωστε, ακόμη και ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, αναφέρθηκε με τον δικό του τρόπο στην ομιλία του και οι… έξυπνοι έπιασαν το υπονοούμενο. Οι εντός, οι εκτός και οι… εναλλάξ του Κάπιτολ πήραν το μήνυμα. Η ομάδα του πρώην Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, οι πολιτικοί υποτακτικοί του πρώην Αντιδημάρχου, Διονύση Λυκούδη και οι όπου φυσάει ο άνεμος τρώγονται με τα ρούχα τους, μετά την ηγετική εμφάνιση της κας Κουλουμπή και τα εύσημα που πήρε από τον Υφυπουργό, που δεν είναι… χθεσινός, ξέρει τι γίνεται τοπικά.
Όταν το σύστημα τοποθετούσε στην προεδρία την Γιάννα, που με τη σειρά της δήλωνε πολιτική υποταγή σε «σκοτεινές δυνάμεις», που δεν είχαν ποτέ θέση μέσα στη Νέα Δημοκρατία, όλα ήταν καλά. Εδώ και λίγο καιρό και ιδιαίτερα μετά τις δημοτικές εκλογές, η σημερινή πρόεδρος αποφάσισε να ανοίξει τα δικά της φτερά και να βάλει στην άκρη τις υποδείξεις. Αυτό ήταν, ο πόλεμος άρχισε και στις εκλογές του Μαΐου, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΝΟΔΕ αναμένεται να πέσουν κορμιά. Από τη μία πλευρά έχουμε το αποτυχημένο σύστημα Παρίση-Λυκούδη με… μπροστινό τον Μάκη Κεκκάτο, τον πολιτικό υποστράτηγο του Χαράλαμπου Λυκούδη στις δύο αποτυχημένες προσπάθειές του να κατακτήσει την βουλευτική έδρα. Οι σχέσεις του με την κα Κουλουμπή δεν είναι απλά τεταμένες, αλλά βρίσκονται οριακά πριν από το πολιτικό ξεμάλλιασμα. Μέγας υποστηρικτής του κ. Κεκκάτου είναι ο Νίκος Ανουσάκης, ο πρώην πρόεδρος, Αντώνης Κατσιγιάννης, αλλά και ο Νικόλας Παπαδάτος, τρία «γαλάζια» στελέχη που περνάει ακόμη η μπογιά τους σε ορισμένα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.
Από την άλλη, η κα Κουλουμπή έχει την πλήρη υποστήριξη της Τζόγιας Γρουζή, αφού η παρεξήγηση μεταξύ τους έχει λήξει εδώ και καιρό, έχει πολύ μεγάλη δύναμη σε Πύλαρο και Έρυσσο λόγω του Γιάννη Γασπαρή, ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το Ληξούρι, που είναι μια κατηγορία μόνο του. Αναμένουμε την θέση που θα πάρει, αν πάρει, ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός (πρώην πολιτευτής του κόμματος και κόντρα στο σύστημα του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς), αλλά και οι πρόσφατα υποψήφιοι, Γιώργος Κοκκόλης και Βικτώρια Αλεξανδράτου, η οποία όλοι ξέρουμε ότι ανήκει στην φράξια που ελέγχουν οι Παρίσης-Λυκούδης και η παρέα του Μάκη Κεκκάτου. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τον Μάιο δεν θα πλήξουμε, αφού η τοπική Νέα Δημοκρατία δεν αφήνει να γίνει αυτό είτε βρίσκεται στην εξουσία είτε στην αντιπολίτευση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed