Από τα… αλώνια και τα γήπεδα στα… σαλόνια της πολιτικής, ο Νικηφόρος Κουλουμπής, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε, αφού τον τελευταίο καιρό ακούγονταν αρκετά ονόματα στο νησί μας, νέων παιδιών που ήθελαν να αναλάβουν την ΟΝΝΕΔ. Τελικά, μοναδικός υποψήφιος και εκλεγμένος έτσι κι αλλιώς είναι ο Νικηφόρος Κουλουμπής.
Χθες συνεδρίασε η αρμόδια για τις Εκλογές Ανάδειξης Προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών και Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και εξέτασε τις υποβληθείσες για τα ανωτέρω όργανα υποψηφιότητες. Με το πέρας του ελέγχου των υποψηφιοτήτων και των υπογραφόντων μελών, διαπιστώθηκε ότι για τις μισές σχεδόν Νομαρχιακές Επιτροπές είχε υποβληθεί μία έγκυρη υποψηφιότητα. Κατά συνέπεια, ανακήρυξε τους Προέδρους των αντίστοιχων Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Νικηφόρος Κουλουμπής, αδελφός της Γιάννας Κουλουμπή, προέδρου της ΝΟΔΕ και εκ νέου υποψήφιας στις εκλογές του Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, έστω και αν δεν το θέλει, ουσιαστικά με την εκλογή του Νικηφόρου έχρισε πρώτο φαβορί για την προεδρία της ΝΟΔΕ την αδελφή του Γιάννα, παρά τα όσα ακούγονται για πολλές υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών της Ειρήνης Στεφάτου και του Βαγγέλη Λουκέρη.
Ο Νικηφόρος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι ήταν ένας στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας, ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα και για τον λόγο αυτό όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του οι όποιοι εσωτερικοί του αντίπαλοι έκαναν πίσω για χάρη του. Αυτό σημαίνει ότι στις μικρότερες ηλικίες των «γαλάζιων» ψηφοφόρων υπάρχει περισσότερο μυαλό στο κεφάλι από τις μεγαλύτερες. Εκεί οι φράξιες είναι πολλές, οι «μέσα» και οι «έξω», όπως είπε ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, έχουν φέρει το κόμμα σε αυτή την κατάσταση και στον εμφύλιο σπαραγμό στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η επιλογή του Νικηφόρου Κουλουμπή για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ ανοίγει άλλους δρόμους και φυσικά όλοι οι εσωκομματικοί αντίπαλοι της Γιάννας από εδώ και στο εξής θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν με διαφορετικό μάτι. Η νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ είναι πολύ πιθανό να έχει το πεπόνι, αλλά και το μαχαίρι στα τοπικά δρώμενα και ακόμη να μην το έχει καταλάβει πλήρως. Πάντως, από την Αθήνα δείχνει ότι έχει το πράσινο φως για να μείνει πρόεδρος της ΝΟΔΕ και η εκλογή του αδελφού της στην ΟΝΝΕΔ ίσως να σηματοδοτήσει εξελίξεις στα νησιά μας, που μέχρι προχθές δεν τις περιμέναμε.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed