242 θάνατοι σε μία ημέρα από τον κορωνοϊό στην Κίνα

Κατά 242 αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων σε ένα 24ωρο στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός COVID-19, διαμορφώνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στους 1.310.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άλλα 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας εντοπίστηκαν στη Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206. Η επιτροπή διευκρίνισε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα Πέμπτη. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον δικό της νεότερο εθνικό απολογισμό εντός της ημέρας. Ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας, η οποία είναι επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας, την οποία έχει προκαλέσει ο νέος κορωναϊός και που έχει στοιχίσει μέχρι χθες Τετάρτη τη ζωή σε περισσότερους από 1.355 ανθρώπους, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, μεταδίδει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Ο δήμαρχος της Σαγκάης, ο Γινγκ Γιονγκ, ορίστηκε νέος γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής του ΚΚ Κίνας στη Χουμπέι, αντικαθιστώντας τον Τζιανγκ Τσαολιάνγκ, ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 αυξήθηκε χθες σε σχεδόν 60.000 κρούσματα, εκ των οποίων 1.355 θανατηφόρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους στη Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο. Επιπλέον ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα του κορωνοϊού πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα νερά λίγο έξω από τη Γιοκοχάμα, έπειτα από εξετάσεις σε 221 επιβαίνοντες. Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που επίσης μολύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed