Άρες μάρες κουκουνάρες από τον Άγγελο Κωνσταντάκη για τα γήπεδα, μούγγα στην στρούγκα για τις εξέδρες του γηπέδου των Κεραμειών

Το τελευταίο διάστημα μπορεί να έχουμε χάσει την… σπιρτάδα του Μάκη Φόρτε στα Δημοτικά Συμβούλια Αργοστολίου, ωστόσο, πέρα από τον Νίκο Ανουσάκη που μας θυμίζει κάπου-κάπου τον παλιό καλό εαυτό του, έχουμε ακόμη ένα πολιτικό φρούτο που μάλλον έχει ωριμάσει.
Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελο Κωνσταντάκη, ο οποίος κινείται σε διαφορετική γραμμή από τον επικεφαλή, αλλά και άλλους Συμβούλους της «Ισχυρής Κεφαλονιάς». Ενώ υπάρχει διάθεση για συνεννόηση, για το καλό του Δήμου, όπως την εξέφρασαν χθες στις τοποθετήσεις τους τόσο ο Αλέξανδρος Παρίσης όσο και ο Γιάννης Λυκούδης, ο κ. Κωνσταντάκης ακολουθεί πιστά την γραμμή του πάλαι ποτέ ισχυροκεφαλλονίτη «αετού», Διονύση Λυκούδη, που επιθυμεί και επιδιώκει σύγκρουση με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Χθες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος και αιτία, μόλις μπήκε στην αίθουσα, αφού απουσίαζε τις 4,5 από τις 5 ώρες που κράτησε το Συμβούλιο, πήρε τον λόγο, χωρίς να έχει ακούσει τι είχε προηγηθεί. Το θέμα ήταν η αποδοχή Μελέτης ανακαίνισης του γηπέδου των Διλινάτων. Η όλη του τοποθέτηση ήταν άρες, μάρες κουκουνάρες, δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μας πέταξε κάτι φωτοβολίδες για Μελέτες που υπήρχαν, αλλά δεν τις έβρισκε κανείς και κάτι για κάποιους υπαλλήλους στο αρμόδιο Υπουργείο που έφτιαξαν Μελέτη για το γήπεδο Διλινάτων, αλλά δεν μπορούσε να πει περισσότερα για να μην τους εκθέσει μπλα, μπλα, μπλα… Πιάσε το αυγό και κούρευτο, ψηφίζοντας και «λευκό» στην ψηφοφορία όταν όλο το Συμβούλιο ψήφισε υπέρ.
Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο θέμα, που αφορούσε την αποδοχή Μελέτης για το γήπεδο των Κεραμειών, έβαλε την ουρά στα σκέλια και δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη, όταν η κουβέντα έφτασε στις εξέδρες του γηπέδου, όπου δεν έχουν άδεια λειτουργίας, κάτι που προέκυψε στην δική του θητεία ως πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ και υπεύθυνος των γηπέδων. Η αστοχία του εργολάβου αναφορικά με το τσιμέντο που είναι στηριγμένη η εξέδρα σχεδόν δέκα χρόνια δεν έκανε «κλικ» στον κ. Κωνσταντάκη, με αποτέλεσμα ο κόσμος να εξακολουθεί να ανεβαίνει εκεί με κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος. Αφήστε δε, που επί της θητείας του καταστράφηκαν όλα τα καθίσματα και όπως σωστά τόνισε ο Γιάννης Λυκούδης, στην Μελέτη πρέπει να προστεθεί και αυτό. Εδώ δεν άνοιξε στόμα να μας πει κάτι, να δικαιολογήσει έστω κάποια πράγματα. Θυμίζουμε επί της θητείας του κ. Κωνστνατάκη το γήπεδο του Αργοστολίου έμεινε πέντε χρόνια κλειστό. Το γήπεδο της Ερύσσου (χρηματοδότηση από ιδιώτη) έβγαλε το… χτικιό για να πάρει άδεια από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Στο γήπεδο του Καραβόμυλου (που χρηματοδότησε η Περιφέρεια) οι παίκτες της Σάμης έκαναν… ρεφενέ για να φτιάξουν την περίφραξη που είχε υποχρέωση ο Δήμος. Εννέα χρόνια στην ΚΕΔΗΚΕ όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις έφτασαν μια ανάσα από την κατάρρευση, ακόμη και το Κολυμβητήριο, που προς το τέλος της δεύτερης θητείας του πήρε λίγο τα πάνω του.
Σημείωση: Ίσως θα ήταν καλύτερα κ, Κωνσταντάκη να μην ερχόσασταν χθες στο Συμβούλιο, κερδισμένος θα βγαίνατε από την απουσία σας, αλλά σας παρέσυρε το έτερο «ιερό τοτέμ», ο έτερος «αετός» της παράταξης.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed