Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης και επέκτασης ΧΥΤΥ στην Παλλοστή, προϋπολογισμού 7.171.000 ευρώ και 17 χρόνια παράταση λειτουργίας

Ένα πολύ σημαντικό έργο ήρθε προς ψήφιση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στο Αργοστόλι, που αφορούσε έργα αναβάθμισης και ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Παλλοστή.
Την εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσης Μινέτος, όπου μαζί με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΔΑΚΙ, Παναγή Βανδώρο, αλλά και την σημαντική τοποθέτηση του προέδρου της εταιρίας, Αργύρη Γαβριελάτου, παρουσίασαν όλες τις πτυχές αυτού του σημαντικού έργου, όπου η προεργασία του είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2016. Το κόστος του έργου είναι 7,171 εκ. ευρώ και αφορά εργασίες αναβάθμισης αναγκαίες για να διασφαλίζεται η απόλυτη συμμόρφωση με τον ΠΕ.Σ.Δ.Α., καθώς και οι προδιαγραφές και οι περιβαλλοντικοί στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής Νομοθεσίας. Τέσσερις θα είναι οι μεγάλες παρεμβάσεις που θα γίνουν εκεί και συγκεκριμένα:
-Αναβάθμιση της υφιστάμενης μονάδας προεπεξεργασίας και κομποστοποίησης σε δύο άξονες. (υποδοχή, στέγαστρο και μαγνήτη) και (προσθήκη γραμμής κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων).
-Δημιουργία ενδιάμεσου κυττάρου μεταξύ του παλαιού Α κυττάρου και του εν λειτουργία Β, το οποίο θα αυξήσει τον χρόνο ζωής του χώρου κατά 17 χρόνια.
-Ανάπτυξη των υποδομών για την διαχείριση των στραγγισμάτων.
-Βελτίωση των υφιστάμενων και την κατασκευή νέων υποδομών του χώρου
Παρά τα όσα ακούγονταν εδώ και πολύ καιρό, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν εντός του οικοπέδου του υφιστάμενου Χώρου Υγειονομικής Ταφής και όχι έξω από αυτό, όπως εντέχνως προσπαθούσαν να περάσουν κάποιοι. Το θέμα ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού όπως είναι γνωστό η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και το Κεφάλαιο φταίνε για όλα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτο) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed