Μία ακόμη παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά με… περιηγητή τον Γιάννη Μπαλάφα, μουγγή η Νέα Δημοκρατία και ο Βουλευτής μας

Χθες παρακολουθήσαμε μια ακόμα παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς, με θέμα: “Τί καλά που τα κάναμε εμείς, ενώ τώρα;” και πρωταγωνιστή τον και καλά Κεφαλονίτη πρωτοκλασσάτο στέλεχος κ. Μπαλάφα!
Επειδή, προφανώς, αυτές οι παραστάσεις παίζονται σε αγαστή συνεργασία με τη ΝΔ, μια και δεν είδαμε ποτέ καμιά απάντηση από τα τοπικά στελέχη της ή το Βουλευτή, ας μας επιτρέψουν ορισμένα σχόλια:
1. Διάσπαση Δήμων. Ανώδυνη οικονομικά παροχή προς ένα κόσμο που στέναξε κάτω από τον Καλλικρατικό οδοστρωτήρα. Δε θα έπρεπε να προικοδοτηθούν οι νέοι Δήμοι με ένα κεφάλαιο για την αρχική λειτουργία τους; Έστω από το ΕΣΠΑ κ. Γαλιατσάτε; Πώς; Μα βρείτε τρόπο. Γι’ αυτό είστε εκεί, όχι για να μας λέτε τί δε μπορεί να γίνει, είτε αλήθεια είτε ψέμματα! Καλό καθρεφτάκι και χρήσιμο, αλλά λίγο κουτσό…
2. Είπε ο κ. Γαλιατσάτος για μια ακόμα φορά ότι μέχρι το 2018 δε μπορούσε να χρηματοδοτήσει τα ΑΕΙ της ΠΙΝ από το ΕΣΠΑ. Τότε κ. Γαλιατσάτε, πώς χρηματοδοτήθηκε το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο επί Σπύρου από το ΕΣΠΑ; Πώς φτιάχτηκε το κτήριο του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο; Πώς χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού στην Κεφαλονιά;
3. Νοσοκομεία. Παραλάβατε δυο ασθενή Ιδρύματα, ένα στο Ληξούρι κι ένα στο Αργοστόλι, που όμως θεραπεύονταν. Αντί να τα θεραπεύσετε, τα αφήσατε ετοιμοθάνατα. Να θυμηθούμε τις Βιβλακείες; Του κολητού του Υπουργού σας; Ξέρετε, εκείνου που περιέφερε το αναιδές μουστάκι του βρίζοντας και απειλώντας, ενώ την ίδια στιγμή ξεθεμέλιωνε την υγεία του τόπου; Και μια και η παράσταση δόθηκε στο Ληξούρι, ας επικεντρωθούμε εκεί (42% ΣΥΡΙΖΑ!): Αλήθεια, τί έγινε με την ενταγμένη στο ΕΣΠΑ της ΠΙΝ από το 2014 προμήθεια εξοπλισμού για το Μαντζαβινάτειο; Γιατί η ενταγμένη στο ΕΣΠΑ αντισεισμική θωράκιση ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2014, τελικά γίνεται με τα καθυστερημένα για σχεδόν όλη την Κυβερνητική και Περιφερειακή θητεία του ΣΥΡΙΖΑ λεφτά από την Περιφέρεια Αττικής (τα είχε δώσει ο Σγουρός κι ο ΣΥΡΙΖΑ τα ονόμασε “Αννούλα”!); Παραλάβατε ένα Νοσοκομείο με δέκα (10) γιατρούς. Πόσους αφήσατε; Γιατί καθυστερήσατε για άλλα πέντε χρόνια τη Δωρεά Λιβιεράτου; προσπαθώντας να αλλάξετε τη βούληση του Διαθέτη!
4. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είχε έξι (6) Τμήματα. Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είχε πέντε (5) Τμήματα και δύο επιπλέον εισαγωγικές κατευθύνσεις, σύνολο επτά (7). Φτιάξατε ένα Ίδρυμα με δώδεκα 12 Τμήματα (συμπεριλαμβανομένων και των Εθνομουσικολογίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης). Άρα το ενωμένο Ίδρυμα είναι μικρότερο από τα δυο προηγούμενα. Είναι η μόνη περίπτωση σε όλες τις συνενώσεις Γαβρόγλου! Και μην καλυφθείτε πίσω από τις επιτροπές. Ο Γαβρόγλου τις έφτιαξε με δικούς του και σίγουρα έδωσε εντολές και κατευθύνσεις που να κινηθούν! Όσο για τα δύο τμήματα που φτιάξατε… Πρόκειται περί Παγκοσμίου Σπανιότητας! Για παράδειγμα, αμιγώς Εθνομουσικολογία έχουν το Λος Άντζελες, το Λονδίνο και η Βιέννη! Τώρα και στο Ληξούρι! Πέρα από τα αστεία, φτιάξατε ένα Τμήμα Φρανκενστάιν και μετά κλαίτε πάνω από το πτώμα που δεν του δόθηκε ζωή! Ωραίο το καθρεφτάκι, άξια η πρωτιά σας στο Ληξούρι! Μπράβο! Ευτυχώς οι Ζακυνθινοί, που τους κλείσατε το Τμήμα Συντήρησης, δε μάσησαν! Ούτε οι Λευκαδίτες, που τους πήρατε το Τουρισμού και το πήγατε στην Κέρκυρα! Να δούμε λίγο και τη βιωσιμότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου; Με το κλείσιμο των ΤΕΙ, όλοι οι υποψήφιοι που πήγαιναν εκεί γιατί τόσες ήταν οι γνώσεις και οι δυνατότητές τους πάνε στα Πανεπιστήμια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των βάσεων, την είδαμε και πέρισυ. Ιδιαίτερα των Περιφερειακών Πανεπιστημίων μια και τα Κεντρικά λόγω μεγάλης ζήτησης μένουν ανεπηρέαστα (π.χ. το ΕΣΠΑ στο οποίο υπηρετούσε ο κ. Γαβρόγλου ή το ΕΜΠ που υπηρετούσε ή άλλη δόξα σας, ο Μπαλτάς!) Ποιό αφήσατε να είναι το μικρότερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα; Ω! το Ιόνιο! Ποιό θα πληρώσει πρώτο το μάρμαρο; Κι άστε τις προφάσεις με τα Κολλέγια, που ούτε εσείς καταργήσατε! Με λίγα λόγια, το μόρφωμα που φτιάξατε στην ΠΙΝ είναι θνησιγενές, όσο και να το στηρίζετε με απευθείας αναθέσεις φωτογραφικών προσκλήσεων! (που και καλά κάνετε, αλλά δεν είναι αυτός τρόπος μακροπρόθεσμης προοπτικής) Όταν το Ίδρυμα δε θα έχει δυναμικό ικανό να παράξει έργο και το δυναμικό ενός Πανεπιστημίου είναι οι φοιτητές του, τότε όσα προγράμματα κι αν του δώσετε τζάμπα πάνε.
5. Κι ας έρθουμε στα Δημόσια Έργα!!!! Ε! εδώ τα βλέπουμε. Η Ιακωβάτειος έγινε κόσμημα! Η Παλική και η Κεφαλονιά έχει γεμίσει με Autostrada τεσσάρων ρευμάτων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση! Οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι είναι πολυτελέστερες κι από το Μον Ρεπό επί Μεγαλειοτάτου! Τα σχολειά μας σε όλη την Κεφαλονιά είναι σε επίπεδο κτηριακών υποδομών ανώτερα από αυτά της Ελβετίας! ήδη έρχονται οι πρώτοι Ελβετοί να τελειώσουν εδώ το Λύκειο! Ας μη μιλήσουμε για εκκλησιές, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα και άλλα δημόσια κτήρια… Βέβαια, έχει περάσει στα ψιλά η δήλωση Γαλιατσάτου στα εγκαίνια του Φαραώ, ότι τα χρήματα που προορίζονταν για τους σεισμόπληκτους τα έδωσε στο δημόσιο χρέος ο Τσίπρας το 2015! Ωραία η παράσταση τελικά! Καλή συνέχεια!

Ο Επτανήσιος Γκρινιάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed