Ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος διευθύνει το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜεῙΖοΝ σε χορωδιακά έργα του 20ού και 21ου αιώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜεῙΖοΝ είναι η dream team των ελλήνων λυρικών τραγουδιστών και συστήνεται στους φίλους της χορωδιακής μουσικής με μια συναυλία αποκλειστικά με a cappella πολυφωνικά έργα του 20ού και 21ου αιώνα, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου το σύνολο εμφανίζεται επίσημα για πρώτη φορά.
Δεκατέσσερις εκλεκτοί μονωδοί με πάθος για το χορωδιακό τραγούδι ερμηνεύουν συνθέσεις κοσμικής αλλά και θρησκευτικής μουσικής, γραμμένες ή μεταγραμμένες ειδικά για ανδρικές φωνές, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοσμική μουσική, όπως ενδεικτικά Το παγόνι του Ζόλταν Κόνταϊ, αλλά και θρησκευτική, από τους ρομαντικούς Έξι Ψαλμούς του Ραχμάνινοφ έως τα διαμάντια της σύγχρονης συνθετικής δημιουργίας Lux Aurumque (2000) του Έρικ Ουίτακερ και In Paradisum (2012) της Γκαλίνας Γκριγκόριεβα. Το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜεῙΖοΝ… δημιουργήθηκε το 2018 από μια μικρή ομάδα φίλων με κοινό ενδιαφέρον για το χορωδιακό τραγούδι a cappella (χωρίς συνοδεία οργάνων). Το σύνολο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Ιούνιο του 2018, σε ανεπίσημη συναυλία, στην οποία παρουσίασε σε προσκεκλημένους του χορωδιακά έργα από τη δυτική και ανατολική θρησκευτική μουσική των Μπρούκνερ, Πουλένκ, Τόμσον, Μανκούζι, Πολυκράτη, Λαμπρινίδη, Ροδίου, Παπαποστόλου, Χρίστιτς κ.ά. Στην πρώτη τους αυτή συναυλία, τα μέλη του συνόλου τραγούδησαν σε πρώτη εκτέλεση το έργο «Μείζον δε τούτων η αγάπη» του Γιώργου Κουρουπού, το οποίο γράφτηκε από τον συνθέτη ειδικά για το ΜεῙΖοΝ ensemble. Μελλοντικός στόχος του σχήματος είναι η διεύρυνση του ρεπερτορίου του σε έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών του 20ού και 21ου αιώνα, γραμμένα για ανδρικό φωνητικό σύνολο a cappella. Στο ΜεῙΖοΝ ensemble συμμετέχουν:
Μουσική διεύθυνση | Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

ΤΕΝΟΡΟΙ ΠΡΩΤΟΙ
Γιάννης Χριστόπουλος, Γιάννης Καλύβας, Μιχάλης Πλατανιάς, Κωνσταντίνος Ζαμπούνης

ΤΕΝΟΡΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ
Παναγιώτης Πρίφτης, Μάνος Μπουρίκας, Γιώργος Νάκης, Σταύρος Ζουλιάτης

ΒΑΡΥΤΟΝΟΙ
Δημήτρης Πλατανιάς, Διονύσης Σούρμπης, Ιωάννης Κοντέλης

ΜΠΑΣΟΙ
Θεόδωρος Αϊβαλιώτης, Αλέξανδρος Λούτας, Βασίλης Δημακόπουλος

Το πρόγραμμα της βραδιάς
Α΄ ΜΕΡΟΣ
1. O vos omnes HORVATH MARTON LEVENTE
2. Ave Maria KAJ-ERIK GUSTAFSSON
3. Ubi caritas OLA GJEILO
4. Ecce panis ORLANDO DIPIAZZA
5. Ave Maria GUIDO MANCUSI
6. In Paradisum GALINA GRIGORJEVA
7. Lux aurumque ERIC WHITACRE
8. Daemon irrepit callidus GYORGY ORBAN

Β΄ ΜΕΡΟΣ
9. Kύριε ελέησον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
10. Angelus Domini FRANZ BIEBL
11. Sviati Bozhe STEVAN HRISTIĆ
12. Slava v vishnih SERGEI RACHMANINOF
13. Bogoroditse Devo SERGEI RACHMANINOF
14. Alleluia RANDALL THOMPSON
15. Hegyi ejszakak ZOLTÁN KODÁLY
16. Folszallott a pava ZOLTÁN KODÁLY
17. Sine musica nulla vita ROLF LUKOWSKY
18. Romische Weinspude HARALD GENZMER

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed