Οι οδοντίατροι ύψωσαν τον χαρταετό της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας ύψωσε σήμερα στην Σάμη τον χαρταετό της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας. Η δράση αυτή του Οδοντιατρικού Συλλόγου, ενταγμένη στο εθιμικό πλαίσιο την ημέρας, είχε σκοπό να προβάλει την προγραμματιζόμενη για τον προσεχή Μάιο 21η Σύνοδο της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας και πραγματοποιήθηκε υπό το βάρος της δυσθυμίας που μας προκαλεί η πιθανότητα εξάπλωσης της επιδημίας από τον κορωνοϊό COVID-19, αλλά και η έκρυθμη κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας.
Η 21η Σύνοδος της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας, με επίκεντρο το τετραήμερο 14-17/5/2020, θα περιλαμβάνει:
α) Επιστημονικό οδοντιατρικό συνέδριο, ενταγμένο στη Συνεχή Επαγγελματική Επιμόρφωση των Οδοντιάτρων, με την συνεργασία της Επιστημονικής Επιτροπής του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και με γενικό τίτλο την “οδοντιατρική περίθαλψη του ειδικού ασθενή”,
β) Ομιλία προς το κοινό από τον ομότιμο καθηγητή Χειρουργικής ΕΚΠΑ κ. Διονύσιο Βώρο με θέμα “Η σχέση του γιατρού με τον άρρωστο στην σημερινή πραγματικότητα”,
γ) Πρόγραμμα αγωγής υγείας που θα απευθύνεται στα παιδιά των δημοτικών σχολείων Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού”. (Το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση ακόμη και το ενδιαφέρον μας είναι να καλυφθούν όλα τα δημοτικά σχολεία και όλα τα παιδιά των νησιών)
δ) Θεατρική διδακτική παράσταση για παιδιά δημοτικού (“Οδοντοστοιχούλα”, από την Εταιρεία «Apple Productions”) με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην στοματική υγιεινή.
ε) Έκθεση αρχειακού υλικού υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ιονίου Κράτους (1815-1864), σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Κεφαλληνίας,
στ) Δράσεις σχετιζόμενες με την αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων Κεφαλληνίας και Πειραιώς.
ζ) Περιήγηση και ξενάγηση στην Κεφαλονιά των επισκεπτών που θα συμμετέχουν στην 21η Σύνοδο της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας.
Η εκδήλωση θα έχει συνδιοργανωτές φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Πιο αναλυτικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Στην φωτογραφία ένα στιγμιότυπο από την σημερινή δράση της ύψωσης του χαρταετού. Εικονίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας (Γεράσιμος Χιόνης, Διονύσης Γαρμπής, Έφη Τζανετάτου, Χάρης Πυλαρινός). Ο ταμίας του Συλλόγου και πρόεδρος της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας κ. Νίκος Τσιμάρας, απουσίαζε εκτός Κεφαλονιάς.

Διονύσης Γαρμπής
πρόεδρος Ο.Σ. Κεφαλληνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed