Σημαντικές διακρίσεις για τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Κεφαλονιάς

Το Δημόσιο ΙΕΚ Κεφαλληνίας συμμετείχε στον1ο Μεσογειακό διαγωνισμό Μαγειρικής για Chef και Pastry Chef στις 21-23 Φεβρουαρίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τον οποίο διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Ο διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας Worldchefs και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εφαρμόζοντας το σύστημα βαθμολόγησης Worldchefs Competition Management System που διασφαλίζει το αδιάβλητο του διαγωνισμού. Σε αυτόν το σημαντικό διαγωνισμό το Δημόσιο ΙΕΚ Κεφαλληνίας έλαβε μέρος με τη συμμετοχή 6 καταρτιζόμενων σε 3 διαφορετικές κατηγορίες και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.
Αργυρό μετάλλιο πήραν οι καταρτιζόμενες Νίνο Βαχάνια, Αμαλία Τζανάτου και Μαρίνα Τζουγανάτου στην κατηγορία «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό» με μέντορα τον εκπαιδευτή του τμήματος Μαγειρικής του ΔΙΕΚ κ. Μελισσαράτο Γεράσιμο. Χάλκινο μετάλλιο πήρε ο καταρτιζόμενος Σπυρίδων Κοκκίνης στην κατηγορία «Σαλάτα» με μέντορα τον εκπαιδευτή του τμήματος Μαγειρικής του ΔΙΕΚ κ. Μαχαίρα Χρήστο. 4η θέση στο διαγωνισμό πήραν οι καταρτιζόμενοι Γεράσιμος Αλεξανδρόπουλος και Παναγής Φωτεινάτος στην κατηγορία «Παραδοσιακά Ελληνικά Γλυκά» με μέντορα τον εκπαιδευτή ζαχαροπλαστικής του τμήματος Μαγειρικής του ΔΙΕΚ κ. Πετράτο Χαραλαμπογεράσιμο. 4η θέση επίσης πήρε και ο διπλωματούχος του τμήματος Μαγειρικής του ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας Γεώργιος Καούκης στην κατηγορία «Α5-Κρεατικά για επαγγελματίες chef».
Το Δημόσιο ΙΕΚ Κεφαλληνίας συγχαίρει ιδιαιτέρως τους καταρτιζόμενους που συμμετείχαν καθώς και τους εκπαιδευτές τους. Ευχαριστεί τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης καθώς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για την ευκαιρία που έδωσαν στο ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας με την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και ενδυμασίας των διαγωνιζομένων. Τέλος, ευχαριστεί θερμά τα εργαστήρια ‘Μύθος-Εστίαση’ και ‘Στατέρι’ για την αδιάλειπτη επιτυχημένη συνεργασία στον τομέα της Μαγειρικής Τέχνης. Η παρούσα επιτυχία αποτελεί επιβράβευση του μακρόχρονου έργου όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Διοίκησης-Εκπαιδευτών-Καταρτιζομένων) του ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας, το οποίο παρέχει ευέλικτη υψηλού επιπέδου κατάρτιση σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες νέες επαγγελματικές δεξιότητες που απαιτεί η σύγχρονη αγορά. Ευχόμαστε και άλλες επιτυχίες σε όλες τις ειδικότητες μας.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed