Διονύσης Στανίτσας: «Παραμένουμε συνεπείς στην εξωστρέφεια, την συνεργασία και τις θεσμικές διεκδικήσεις»

Κύκλο συναντήσεων εργασίας είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Τρέλλη και τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Σπύρο Κανδηλιώτη.
Η επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας έγινε σε φιλικό κλίμα, καθώς υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του είχε ήδη επισκεφθεί το νησί της Ιθάκης στα πλαίσια του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, στις εργασίες του οποίου είχε σημαντικότατη συμμετοχή. Συζητήθηκαν θέματα συγκοινωνιών του Νησιού, η ένταξη των λιμανιών των Φρικών και του Κιονιού στο Λιμενικό Ταμείο, η στελέχωση του Λιμεναρχείου Ιθάκης αλλά και η πρόοδος του έργου της νέας μονάδας αφαλάτωσης στον Σταυρό και η ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης για τοποθέτηση νέου αγωγού στο νησί.
Στην επίσκεψη του Υπ. Εσωτερικών ο Δήμαρχος Ιθάκης ενημέρωσε εκτενώς τον Υπουργό για τα πολύ σοβαρά προβλήματα στελέχωσης προσωπικού που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιθάκης και την αύξηση των δημοτικών του πόρων, ενώ έθεσε την άμεση ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για την επισκευή των δεξαμενών νερού στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής, όπου οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, καθώς και για την αποκατάσταση ζημιών και φθορών στο οδικό δίκτυο του νησιού. Επιπλέον συζητήθηκαν οι δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί ειδικά στους μικρούς Δήμους από την εφαρμογή του Νόμου 4412 για τις Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών: επ’ αυτού o Υπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει λύση σε πολλά από αυτά τα προβλήματα, καθώς και σχέδιο για την στήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων στην σύνταξη και ωρίμανση μελετών.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ιθάκης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Τρικάλων και νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και την Δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά, κατά τις οποίες συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα διαδημοτικής συνεργασίας, οι τροποποιήσεις του νέου νομοσχεδίου και οι επιπτώσεις τους στους μικρούς νησιωτικούς δήμους, τα Λιμενικά Ταμεία, τα Αναπτυξιακά Προγράμματα. «Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε σε μια συνεχή επαφή και συνεργασία με την Δημόσια Διοίκηση και τους θεσμικούς μας εταίρους, αλλά και με όλους τους Ιθακήσιους, στην Πάτρα, την Αθήνα, αλλά και τους απόδημους συμπατριώτες μας. Έχουμε αποδείξει στην πράξη την διάθεσή μας για εξωστρέφεια, συνεργασία, επικοινωνία και έγκυρη πληροφόρηση για όσα μας απασχολούν. Και έτσι θα συνεχίσουμε», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Στανίτσας

Διονύσης Στανίστας
Δήμαρχος Ιθάκης.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed