Επαφές Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με κυβερνητικά στελέχη

Τα κρίσιμα θέματα της ιδιοκτησίας καθώς και των παραχωρητηρίων χρήσης από το Δημόσιο των οικοπέδων ή και των κτηρίων, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ή συστεγάζονται με άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζήτησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ Απόστολο Βεσυρόπουλο, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, δικηγόρο κ. Ανδρέα Κτενά.
Η Περιφερειάρχης παρουσίασε την ιδιαίτερα κρίσιμη περίπτωση του Διοικητηρίου Ζακύνθου κυριότητας Δημοσίου, εμβληματικό κτήριο από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όπου στη συνέχεια στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και δεν έχει προχωρήσει καμία νομοθετική ρύθμιση επίλυσης της παραχώρησής του με συνέπεια την ανασφάλεια και ταλαιπωρία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. «Οι ανάγκες της διοίκησης και των συλλογικών οργάνων τόσο στην έδρα της Περιφέρειας στην Κέρκυρα, όσο και στις Περιφερειακές Ενότητες και ενόψει των αυξημένων αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες που θα επιφέρει η νέα αρχιτεκτονική επιτελικού κράτους και αυτοδιοίκησης, χρήζουν άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που εκκρεμούν, όπως και της δυνατότητας αξιοποίησης των κτηρίων της Περιφέρειας, όπου αυτή διαθέτει. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του Δημοσίου, ενώ έχουμε ήδη αποδείξει την αλληλεγγύη μας με την διευκόλυνση που παρέχουμε σε άλλους φορείς», δήλωσε η Περιφερειάρχης.
Ο Υφυπουργός κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος έδειξε ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων και τη διευκόλυνση της λειτουργίας της Περιφέρειας, ενώ αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις και την έλλειψη ευελιξίας κινήσεων που δημιουργεί η παραχώρηση της Δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα με τους συνεργάτες του. Η Περιφερειάρχης είχε επίσης συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, όπου έγινε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση των προκλήσεων στα Ιόνια νησιά και των σχεδίων πολιτικής προστασίας που επεξεργάζεται η Περιφέρεια, καθώς και παρουσίαση των σχεδιαζόμενων μέτρων από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ενίσχυση των δυνάμεων στα νησιά αλλά και προετοιμασία Επιχειρησιακού Κέντρου.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed