ΕΠΕΙΓΟΝ Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: Δυνητικά υπάρχουν μη επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού, ο covid 19 πέρασε στη δεύτερη φάση

Για την σωστή ενημέρωση των πολιτών και προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο ΙΣΚ επισημαίνει: Η επιδημία με τον Covid 19 στη χώρα μας έχει περάσει στη φάση 2. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ , δηλαδή ανάμεσα μας και σε όλη την επικράτεια.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι κάθε πολίτης με συμπτώματα γρίπης όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, καταβολή θα πρέπει να θεωρείται και να θεωρεί τον εαυτό του ως πιθανό κρούσμα και να τηρεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Δηλαδή να παραμένει σπίτι για τουλάχιστον 14 μέρες ενημερώνοντας τον θεράποντα ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ και να προφυλάσσει τους γύρω του. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι αυτά που έχουν καταφύγει στα νοσοκομεία και έχουν σταλεί έλεγχοι. Επειδή όμως στην παρούσα φάση της επιδημίας είναι ανέφικτο να ελεγχθούν όλοι οι πολίτες με ύποπτα συμπτώματα ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ συστήνεται η παραμονή στο σπίτι σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό όταν τα συμπτώματα είναι ελεγχόμενα. ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ δεν σημαίνει ότι επειδή στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα είμαστε χαλαροί και δεν ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Είναι η ώρα της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ του καθενός μας, όπου ανά την χώρα βρισκόμαστε. Ιδιώτες γιατροί και ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια είμαστε στη διάθεση της Πολιτείας, οποιαδήποτε στιγμή μας ζητηθεί και με όποιο τρόπο, να συμβάλλουμε στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την ενίσχυση του Κρατικού τομέα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων από τον Κορονοϊό.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ
ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ    ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed