Εκατό μαλάκες ήρθαν στο νησί και κάνουν τις διακοπές τους χωρίς να συμβαίνει τίποτε, κλείστε λιμάνια και αεροδρόμιο για να επιβιώσουμε

Αυτό που είδα σήμερα στο Αργοστόλι και από πληροφορίες φίλων σε Σάμη και Ληξούρι μου προξένησε τέτοιο θυμό, που χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τέσσερις ώρες για να πιάσω το πληκτρολόγιο και να γράψω την άποψή μου.
Χαλάει ο κόσμος, οι συνήθειές μας έχουν αλλάξει, κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες μας καλούν να μείνουμε στο σπίτι. «Αν μας αγαπάτε μην έρθετε στο νησί μας αυτή την περίοδο», ήταν η χθεσινή δραματική έκκληση του Αντιπεριφεριάρχη, Σταύρου Τραυλού. Δυστυχώς όμως, πολλοί συμπατριώτες μας της διασποράς ήρθαν στην Κεφαλονιά και όχι μόνο αυτό. Πολλοί από δαύτους σουλατσάρουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού σαν να μην συμβαίνει τίποτε, σαν να ξεκίνησε η πασχαλινή περίοδος νωρίτερα. Αυτό που έζησα σήμερα δεν θα το ξεχάσω. Φίλοι και φίλες που τους βλέπω δύο έως με τρεις φορές τον χρόνο (καλοκαίρι, Πάσχα και… εκλογές) έκαναν σήμερα την βόλτα τους χαχανίζοντας στο Αργοστόλι. Κάποιοι είχαν το θράσος να με πλησιάσουν και να με χαιρετήσουν! Κρατήθηκα… Έκανα το ρεπορτάζ μου (ο λόγος που βγήκα από το σπίτι μου) και επέστρεψα στην οικογένειά μου. Η γυναίκα μου με ανάγκασε να γδυθώ εκτός σπιτιού, ενώ από τον διάδρομο μέχρι την τουαλέτα με ράντιζε με οινόπνευμα. Γιατί ρε μαλάκα ήρθες εδώ; Γιατί γίνεσαι δολοφόνος; Μείνε στο σπίτι σου στην Αθήνα ή την Πάτρα και άφησέ μας να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία μόνοι μας. Κλείστε λιμάνια και αεροδρόμια για να επιβιώσουμε, δεν γίνεται να αντέξουμε αυτούς τους καραγκιόζηδες που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή της μητέρας μου και του παιδιού μου (εμένα αφήστε με). Σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα στην Κεφαλονιά και αποδειχθεί ότι προερχόταν από κάποιον ανεύθυνο μαλάκα εξ Αθηνών ή Πατρών, ο Θεός να βάλει το χέρι του, αλλιώς θα βάλω εγώ το… δικό μου!

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed