Ταρακουνήθηκε η Πάργα μετά τα 5,6 Ρίχτερ, σοβαρές ζημιές σε πολλά σπίτια, κατάρρευση μερικών από αυτά, κατολισθήσεις στους δρόμους

Ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Πάργα και ακούστηκε σχεδόν σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά ξύπνησε μνήμες της Αθήνας το 1999 και της Κεφαλονιάς το 2014.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2.49, 14 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Πάργας. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 10 χιλιόμετρα, ενώ σημειώνεται ότι το ίδιο επίκεντρο είχε και ο σεισμός των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε 21 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα, όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης, αισθητός έγινε στα Ιωάννινα, την Άρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στη ευρύτερη περιοχή. Ο ισχυρός σεισμός στην Πάργα, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή, έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι. Ειδικότερα έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά σπίτια, ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται, καθώς επίσης και καταστήματα. Επίσης στην επαρχιακή οδό Γλυκής Παραμυθιάς στο ύψος της Χόικας έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Με το πρώτο φως της ημέρας, παρά την σχετική απαγόρευση κυκλοφορίας, συνεργεία και ειδικά κλιμάκια έχουν βγει στους δρόμους και καταγράφουν τις ζημιές. Παρά την μεγάλη δόνηση το ευτύχημα είναι ότι δεν υπάρχουν θύματα. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Χουλιάρα, ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ ήταν ο κύριος και δεν αναμένουμε μεγαλύτερο την παρούσα στιγμή. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για τον σεισμό.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed