Παναγής Καππάτος: «Έκτακτη ενίσχυση με διαδικασία εξπρές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, 57 άτομα προσωπικό για την υγεία»

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη, για να προωθηθεί η κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό για τις δομές υγείας του νομού μας.
Μετά τις τελευταίες τηλεφωνικές μου επικοινωνίες σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος ενίσχυσης με έκτακτες διαδικασίες των δομών υγείας του νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι όλα τα αιτήματα του διοικητή του ΓΝ Κεφαλληνίας κ. Μεσσάρη έγιναν δεκτά. Συγκεκριμένα από την κατανομή αντιστοιχούν στο νομό μας οι παρακάτω θέσεις:
-50 θέσεις νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού καθώς και παραϊατρικού προσωπικού.
-7 θέσεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού με συμβάσεις 36 μηνών (ειδικότητες: αναισθησιολογία, πνευμονολογία-φυματιολογία, παθολογία, καρδιολογία).
Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια να έλθει και νέο μόνιμο ιατρικό προσωπικό στο νομό μας, από τις θέσεις ιατρών που έχουν προκηρυχθεί τους προηγούμενους μήνες. Απευθύνω έκκληση σε όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους και ιδιαίτερα τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές μας που κατοικούν σε άλλα σημεία της Ελλάδας και πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και η διαδικασία πρόσληψής τους ολοκληρώνεται αυθημερόν. Για την στέγαση στο νομό μας μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης και θα λάβουν κάθε δυνατή βοήθεια. Ευχαριστώ για τη διαρκή συνεργασία τη διοίκηση των μονάδων υγείας στο νομό, ιδίως το διοικητή κ. Φώτη Μεσσάρη και τον αναπληρωτή διοικητή κ. Δημήτρη Δημουλιό, καθώς και την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνιάς κα. Σοφία Ζαφειράτου. Με την καθοδήγησή τους μεταφέρω στο Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια τις ανάγκες που υπάρχουν στο νομό μας για την θωράκισή του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλο, καθώς και στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννη Καρβέλη.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed