Οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου covid-19

Για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου covid-19 και την προστασία της υγείας όλων μας, πρέπει να ακολουθούνται οι ακόλουθες οδηγίες στην διαχείριση απορριμμάτων: Εάν όλα τα πρόσωπα στο σπίτι είναι υγιή πρέπει να ακολουθούν τις εξής οδηγίες:
Όλα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούνται αυτή την περίοδο (π.χ. γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά) ΔΕΝ ανακυκλώνονται. Αντιθέτως πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων. Για τα υπόλοιπα απορρίμματα συνεχίστε την διαλογή και την ανακύκλωση όπως πριν.
Οι σακούλες απορριμμάτων ΔΕΝ πρέπει να αφήνονται ανοικτές ή μισάνοικτες, αλλά να χρησιμοποιούνται ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και να κλείνονται καλά. Γεμίζετε τις σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων μέχρι τα 2/3 το πολύ ώστε να δένονται σφιχτά.
Να ρίχνετε πάντα τις σακούλες απορριμμάτων μέσα στον κάδο και να κλείνετε το καπάκι για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης ούτε ανθρώπων, ούτε με αδέσποτα ή περαστικά κατοικίδια. Μην αφήνετε ποτέ σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος χρησιμοποιήστε κάποιον κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατήστε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.
Περιορίστε κάθε δραστηριότητα που παράγει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων όπως επισκευές και κλαδέματα και μη βγάζετε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα η συσκευές που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων.
Ανοίγετε και κλείνετε τους κάδους χρησιμοποιώντας τα ειδικά πεντάλ, όπου αυτά υπάρχουν ή με γάντια όπου δεν υπάρχουν πεντάλ.
Εάν υπάρχει άτομο στο σπίτι σε καραντίνα ή έχει συμπτώματα ίωσης ακολουθήστε τις εξής οδηγίες:
Μη διαχωρίζετε τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (πλαστικά, χαρτιά, μέταλλα) για να προστατέψουμε τόσο τους εργαζόμενους στη συλλογή, στην οδοκαθάριση όσο και αυτούς στα κέντρα διαλογής υλικών που συχνά διαχωρίζουν ανακυκλώσιμα υλικά με τα χέρια.
Γεμίστε τις σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων μέχρι τα 2/3 το πολύ, δέστε σφιχτά και τοποθετήστε σε δεύτερη σακούλα που επίσης πρέπει να κλείσετε σφιχτά. Προσέξτε καλά να είναι γερές και οι δύο σακούλες, χωρίς σκισίματα, και σε περίπτωση αμφιβολίας χρησιμοποιήστε και τρίτη σακούλα.
Χρησιμοποιήστε γάντια για να κλείσετε και να δέσετε τις σακούλες αλλά και για να τις μεταφέρετε στον κάδο απορριμμάτων. Τα γάντια αυτά, μόλις γυρίσετε σπίτι, πετάξτε τα στις επόμενες σακούλες απορριμμάτων που θα χρησιμοποιήσετε.
Η Καθαριότητα είναι καθήκον και η υπευθυνότητα προτέρημα,
Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο Α/ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΟΥΡΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed