Χωρίς καράβια σήμερα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη λόγω απαγορευτικού, νότιοι άνεμοι εντάσεως εννέα μποφόρ σαρώνουν το Ιόνιο Πέλαγος

Έχουμε τον κορωνοϊό που έχει κλείσει τους περισσότερους στο σπίτι, μας προέκυψε και η κακοκαιρία, που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι αποκλεισμένες, αφού δεν εκτελείται κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.
Συγκεκριμένα είναι η κλειστή η γραμμή Πόρος-Κυλλήνη, καθώς και οι άλλες δύο γραμμές που συνδέουν τα νησιά μας με την ηπειρωτική Ελλάδα. Η γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, με το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος» να έχει ξεμείνει από χθες στην Πάτρα και είναι εξαιρετικά δύσκολο, σύμφωνα με πηγές από το Λιμεναρχείο να επιστρέψει σήμερα στα νησιά μας. Η γραμμή Σάμη-Ιθάκη-Αστακός είναι επίσης κλειστή με το «Βάσος Κ» να είναι ακινητοποιημένο στη Σάμη. Κλειστή επίσης είναι και η πορθμιακή γραμμή Ληξούρι-Αργοστόλι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς είναι πολύ δύσκολο σήμερα να πραγματοποιηθεί κάποιο δρομολόγιο, αφού οι δυνατοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν μέχρι το βράδυ. Ωστόσο, υπάρχει μια ελπίδα αργά απόψε να πραγματοποιηθεί ένα και μοναδικό δρομολόγιο στην γραμμή Πόρος-Κυλλήνη, αν κοπάσουν οι άνεμοι και να προκύψει έκτακτη ανάγκη. Τουλάχιστον μέχρι τις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να μην κινηθεί κανένα πλοίο από και προς τα νησιά μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed