Περιφέρεια: «Mένουμε σπίτι… εκτός εάν δίνουμε αίμα»

“Mένουμε σπίτι”…. Εκτός εάν δίνουμε αίμα”, είναι το εμφατικό μήνυμα – έκκληση προς τους πολίτες που εκπέμπουν το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τα Τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, που βλέπουν τη συλλογή αίματος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να μειώνεται δραματικά.

“Σε αυτές τις δύσκολες ώρες στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας και δίνουμε πέντε λεπτά από το χρόνο μας. Ενισχύουμε την εθελοντική αιμοδοσία και κάνουμε πράξη το ενδιαφέρον και την προσφορά στα θέματα της δημόσιας υγείας. Η Περιφέρεια Ιονίων Νησων υπογραμμίζει την απόλυτη ανάγκη για συνέχιση της αιμοδοσίας, ώστε να εξασφαλιστεί αυτό το πολύτιμο αγαθό και να υπάρχει επάρκεια αίματος για όσους το έχουν ανάγκη, και καλεί κάθε πολίτη να ανταποκριθεί. Συνδράμει τις πρωτοβουλίες Φορέων και Συλλόγων να οργανώσουν εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ””, όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου κατά την επίσκεψή της στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας, στην πλατεία Σκαραμαγκά, όπου είναι το πιο κεντρικό σημείο διεξαγωγής της εθελοντικής αιμοδοσίας και παράλληλα έστειλε μήνυμα στήριξης στις πρωτοβουλίες των αιμοδοτικων κέντρων της χώρας και όλων των εθελοντικών οργανώσεων και αιμοδοτών για τη συλλογή αίματος.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανταποκρίθηκε στην ειδική υπουργική απόφαση προκειμένου να βρεθούν δομές και να διαμορφωθούν χώροι και εκτός νοσοκομείων, που όπως επισημαίνεται οι εθελοντές μπορούν να προσέρχονται. Συνάνθρωποι μας, χρειάζονται την βοήθεια όλων μας. Το αίμα σώζει ζωές και ειδικά αυτές τις μέρες. Ας συνεχίσουμε να προσφέρουμε εθελοντικά αίμα για την κάλυψη των αναγκών και την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία απο Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ από 9πμ έως 13.30μμ & από 17.30μμ έως 19.30μμ στο κτήριο της Ιατροχειρουργικής Κέρκυρας, Ιατρείο στην Πλ. Σκαραμαγκά. Το Σάββατο διεξάγεται αιμοδοσία από 9πμ έως 14μμ και Σαββατο/Κυριακή διεξάγεται αιμοδοσία από Κινητή Μονάδα εφόσον υπάρχει αίτημα κάποιου Φορέα / Συλλογου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2661360512 & 2661360556. Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας στο τηλέφωνο 2661 3 62170, pe.kerkyras@pin.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία απο Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.
Επίσης, διεξάγεται αιμοδοσία απο Δευτέρα έως Παρασκευή από 18.30μμ έως 20μμ και Σαββάτο- Κυριακή και Αργίες από 11πμ έως 13μμ στο χώρο του Νοσοκομείου Λευκάδας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2645 3 60161-2. Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στο τηλέφωνο 2645 3 60790, pe.lefkadas@pin.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ:

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ διεξάγεται αιμοδοσία απο Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ έως 13μμ στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αιμοδοσίας με πρόσβαση από χωριστή είσοδο από εκείνη του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2671 0 38014.
Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς & Ιθάκης στο τηλέφωνο 2671 3 60530, pe.kefalonias@pin.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

Από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ διεξάγεται απο Δευτέρα έως Παρασκευή αιμοδοσία από 8.30πμ έως 16.30μμ στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αιμοδοσίας που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας – εξυπηρέτησης πολιτών με το Τμήμα Αιμοδοσίας 2695 3 60522.
Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την ενημέρωσή τους για την Αιμοδοσία με την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου στο τηλέφωνο 2695360329, pe.zakynthou@pin.gov.gr

Η Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο Αγαλά πραγματοποιεί Εθελοντική Αιμοδοσία των μελών της, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας καλεί τα μέλη του, σε Εθελοντική Αιμοδοσία στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, που στεγάζεται προσωρινά στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Γαϊτανίου με σκοπό την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed