Ο… Βούδας μίλησε, «κάρφωσε» την αποστασία του Σπύρου Ματιάτου, έστειλε μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση και… ονειρεύεται πάλι τη δημαρχία

Αγαπητοί συνάδελφοι, τα 10 και πλέον χρόνια συμπόρευσής μας στο Δήμο μας αποτελούν, τόσο για μένα, όσο και τους συμπατριώτες μας μία δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα γοητευτική πορεία γεμάτη από επιτυχίες που τα αποτελέσματά τους είναι φανερά σε όλους τους συμπολίτες μας.
Σήμερα το Αργοστόλι ζει μια νέα εποχή και η πρωτεύουσα μας είναι πανελλήνιο παράδειγμα προς μίμηση, χάριν στις δικές μας προσπάθειες των τελευταίων ετών. Την ίδια πορεία ανάπτυξης θα είχε αυτή την τετραετία και η περιφέρεια του Δήμου μας όπως είχαμε υποσχεθεί. Οι λιγοστές ψήφοι που μας χώρισαν από μια νέα εκλογική επιτυχία τον περασμένο Ιούνιο, ούτε ακυρώνει, ούτε αναστέλλει την πορεία μας στη νέα εποχή, ειδικά δε όταν η τοπική κοινωνία μας ανέδειξε την πρώτη σε δύναμη παράταξη στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Κάθε προσπάθεια νόθευσης της ανωτέρω λαϊκής εντολής πρέπει να μας βρίσκει σθεναρά απέναντι, όπως βρίσκει αντίθετο και το σύνολο των συμπολιτών μας. Οι οποιεσδήποτε συνεργασίες για την πρόοδο του Δήμου μας για εμάς είναι αποδεκτές όταν αυτές σέβονται αρχές, πολιτικές, προσωπικότητες και αυτές λαμβάνουν χώρα υπό το φως της ηθικής που έχει κατακτήσει η πολιτική ζωή στον τόπο μας. Οι οποιεσδήποτε συνεργασίες, όταν αυτές γίνονται θεσμικά και σε πολιτική βάση πρέπει πάντα να είναι ζητούμενο για όλους μας.
Με τις σκέψεις αυτές κάθε άλλη προσωπική συναλλαγή με οποιοδήποτε αντάλλαγμα είναι κατακριτέα και καταδικαστέα, αλλά και ξένη για τα πολιτικά ήθη του νησιού μας και της παράταξής μας. Είναι ψεύτικο δίλημμα ότι οι δήθεν συνεργασίες για το καλό του Δήμου πρέπει να καταργήσουν την αρχή της δημοκρατίας που είναι η ύπαρξη ισχυρής και γόνιμης αντιπολίτευσης. Είναι ψεύτικο το δίλημμα ότι η «κατά μόνας» και ερήμην των παρατάξεων συναλλαγή δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με την δημοτική αρχή είναι υγιής πολιτική πρακτική για τον τόπο μας. Είναι λάθος για την κοινωνία μας και τις γενιές που έρχονται να τους καταδείξουμε ως κυρίαρχη την κουλτούρα της συναλλαγής, των «μεταγραφών», της αποστασίας αλλά και της κατάργησης της λαϊκής εντολής όπως αυτή καταγράφεται σε κάθε εκλογική διαδικασία από τον ίδιο το λαό. Η παράταξή μας έχει γράψει μια αξιόλογη ιστορία στα δημόσια πράγματα του Δήμου μας. Η παράταξή μας είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των συμπολιτών μας και με βεβαιότητα σας λέω ότι σύντομα θα ξανακληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τόπο. Να είστε σίγουροι ότι τότε θα είμαστε όλοι εκεί, θα είμαστε όλοι μαζί με τους πολίτες στην πρώτη γραμμή και οι μόνοι που θα λείπουν θα είναι αυτοί που αυτήν την χρονική στιγμή θα επιλέξουν «προσωπικές διαδρομές» και «πολιτικές συνδιαλλαγές» ξένες για τον πολιτικό μας πολιτισμό και την πολιτική ηθική.
Αγαπητοί συνάδελφοι, το χρηματιστήριο της αποστασίας πρέπει να μείνει μακριά από τις αρχές μας. Η διανομή θέσεων και μισθών πρέπει να μείνει έξω από την κουλτούρα μας. Η παράταξή μας θα πρέπει να πορευτεί με αξιοπρέπεια γιατί αυτή στο τέλος θα είναι ο βατήρας προκειμένου η τοπική μας κοινωνία να μας εμπιστευτεί ξανά. Ως επίλογο να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την πολύχρονη πορεία μας και συνεργασία μας, καθώς και να σας υπενθυμίσω ότι μετά την ολοκλήρωση ενός χρόνου της νέας Δημοτικής Αρχής η παράταξή μας θα προχωρήσει σε φάση ανασυγκρότησης, αναζήτησης νέων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών, έτσι ώστε σύντομα να είναι ξανά πολιτική πλειοψηφία, κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να κάνει βήματα μπροστά.
Υ.Γ. Για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε εύχομαι σε όλους σας υγεία προσωπική και οικογενειακή.
Υ.Γ. 2. Η ανάγκη μου να έλθω σε έγγραφη επικοινωνία μαζί σας έχει να κάνει και με το γεγονός ότι οι γραπτές απόψεις έχουν πάντα μεγάλο χώρο στα κείμενα των ιστορικών του μέλλοντος που θα είναι οι τελικοί κριτές όλων μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Παρίσης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed