Οργή και διαμαρτυρία του προέδρου της Κοινότητας Ριφίου

Μόλις πληροφορήθηκα για το θράσος του προέδρου και του αντιπροέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Αθήνας “η Πηγή”, να επέμβει στο έργο του προέδρου της κοινότητας, χωρίς καν να τον ενημερώσουν.
Και μάλιστα είχαν το θράσος να το αναρτήσουν και δημόσια, για να πάρουν τα εύσημα. Το έργο των πολιτιστικών συλλόγων είναι η διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι η παρέμβαση στο έργο και τις αποφάσεις της κοινότητας, που έχουν διαμορφωθεί με βάση τις συνελεύσεις των μόνιμων κατοίκων του χωριού. Ενώ η κοινότητα προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση για το θέμα της πηγής (και όχι να τρέχουμε πάλι στα δικαστήρια χωρίς κέρδος), που θα αναβαθμίσει το χώρο, προς όφελος όλων μας, οι “κύριοι” έτρεξαν να προλάβουν σαν τους κλέφτες, όπως συνήθιζαν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, να καθαρίσουν την πηγή, πριν προλάβουν άλλοι, χωρίς να ενημερώσουν τον πρόεδρο, παραγκωνίζοντας τον. Είχα την ελπίδα, ότι με την ανάδειξη του νέου προεδρείου, θα λειτουργούσε δημοκρατικά, αλλά μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι συνεχίζονται οι τακτικές, που τόσα χρόνια έχουν φέρει το χωριό μας σε αυτά τα χάλια.
Παρακαλώ πολύ, άπαντες τους Ριφιώτες, να μου στείλουν σε μήνυμα το mail τους, για να τους ενημερώσω για το θέμα της πηγής, όπως έχουν ενημερωθεί (και έτσι αρμόζει) και οι κάτοικοι του χωριού. Ζητώ συγνώμη για την δημόσια έκρηξη οργής, αλλά αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση, αφού αυτά που έχουν γίνει μέσα σε έξι μήνες, δεν έχουν γίνει εδώ και τριάντα χρόνια, και γιατί, άτομα που τόσα χρόνια, εκτός από μεγάλες κουβέντες, δεν έχουν προσφέρει τίποτα στο χωριό, θέλουν να παρουσιάζονται ως ευεργέτες (ας έρθουν όποτε θέλουν να μου αριθμησουν τα ευεργετήματα τους), ικανοποιώντας το προσωπικό τους γόητρο. Δεν ζητάω κανένα “ευχαριστώ”, υποχρέωση μου είναι, εφόσον αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, αλλά όχι αυτή η απαξίωση. Απαιτώ, τα άτομα που με έφεραν στο σημείο να γράψω αυτά σήμερα, να αφήσουν ήσυχη την κοινότητα, να λειτουργήσει προς όφελος της, και να περιοριστούν αυστηρά στις δικές τους αρμοδιότητες (όσοι έχουν αρμοδιότητες).

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ριφίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed