Δήλωση εκπροσώπου εργαζομένων της ΕΔΑΚΙ ΑΕ ΟΤΑ

Καταρχάς, το μέλλον που μας ετοιμάζουν όλων μας, γενικά το περιμέναμε! Αρκετά χρόνια τώρα. Ομολογώ ότι δεν μου έκανε έκπληξη όλο αυτό που συνέβηκε εν μέσω πανδημίας.
Γιατί μετά από αυτό που άκουσα από τους προεκλογικούς λόγους του πρωθυπουργού, όσον αφορά την διαχείριση αποβλήτων, το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι απώτερος σκοπός τους είναι η διαχείριση των αποβλήτων στους ιδιώτες ολοκληρωτικά και λαμβάνοντας υπόψη ότι από το έτος 2017 περιμένουμε δέκα πέντε (15) θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ και ακόμα περιμένουμε ( εδώ θέλω να σημειώσω, ότι όλα αυτά τα χρόνια λόγω έλλειψης τακτικού προσωπικού αναγκαζόμαστε για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας να συνάπτουμε συμβάσεις με ιδιώτες , κάτι που στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, όμως δυστυχώς είναι μονόδρομος με την ελπίδα κάποια στιγμή να καταφέρουμε να επανδρώσουμε την επιχείρηση πάλι με μόνιμο δικό μας προσωπικό). Αυτοί καλά κάνουν, κοιτάζουν τα συμφέροντά τους όπως πάντα, εμείς τι κάνουμε;
Ταλαιπωρημένοι όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας προς τους δημότες με τον καλύτερο τρόπο και έχουμε καταφέρει όλοι μαζί εργαζόμενοι, εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια και Δήμαρχοι, που πέρασαν κατά καιρούς. Το έτος 2011 περάσαμε μια μεγάλη ταλαιπωρία γνωστή σε όλους, βρεθήκαμε στον αέρα, δεν πληρωνόμαστε για ένα χρόνο, οι μισοί από εμάς δεν δικαιώθηκαν στο δικαστήριο και παρόλα αυτά, συνεχίσαμε να δουλεύουμε και δεν αφήσαμε ούτε μια μέρα την Κεφαλονιά χωρίς να πραγματοποιηθεί αποκομιδή και η επιχείρηση να δουλεύει σε όλους τους τομείς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι δημότες δεν φταίνε τίποτα να παίζουμε με την υγεία τους. Η Ε.Δ.Α-Κ.Ι. Α.Ε. Ο.Τ.Α. ( πρώην ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) όπως χαρακτηρίζεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου, είναι το «καμάρι και στολίδι της Κεφαλονιάς & Ιθάκης – ένα από τα μεγαλύτερα έργα και επιτεύγματα του τόπου μας». Μια επιχείρηση πρότυπο όλα αυτά τα χρόνια από την ημέρα ίδρυσης της (έτος 1984).
Η Κεφαλονιά εκτός από την αποκομιδή μπορεί και διαθέτει: ΧΩΡΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΩΝ – ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ σε σχέση με άλλα μέρη που ακόμη δεν έχουν οργανωμένους ΧΥΤΑ και ακόμη και σήμερα γίνεται ανεξέλεγκτη ταφή απορριμμάτων, αυτό δεν είναι τυχαίο- είναι κατάκτηση χρόνων και σωστής δουλειάς και εμείς καλούμαστε σήμερα να γίνουμε ένα με την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο , την Λευκάδα που τα σκουπίδια ρέουν άφθονα μέσα στους δρόμους, καλούμαστε να μοιραστούμε τα κεκτημένα μας με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου ( το πιο πιθανό από κάποια στιγμή και έπειτα, να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στον δικό μας ΧΥΤΥ με κάθε δικαίωμα) – καλούμαστε να ξεπουληθούμε – καλούμαστε να μας διοικούν κάποιοι που έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα πόσο καλά άραγε ξέρουν να διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους; (αυτό το έχει δείξει η ιστορία τους). Όλα αυτά τα κεκτημένα ανήκουν στο λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ανήκουν στον τόπο μας.
Σήμερα λοιπόν, μας αναγκάζουν να προβούμε σε κινητοποιήσεις κάτι που δεν το θέλουμε. Το θέμα των απορριμμάτων είναι πολύ λεπτό, αφορά την υγεία όλων μας – αυτό εμείς το ξέρουμε πολύ καλά ( αυτοί το ξέρουν; που ενόψει πανδημίας- εν κρυπτώ περνάνε νομοσχέδια στη ζούλα;) για αυτό και πάντα προσπαθούμε να λειτουργούμε έτσι που ακόμα και σε πανελλαδικές απεργίες η επιχείρηση δεν σταμάτησε ποτέ να προσφέρει υπηρεσίες. Όμως, είναι η μόνη φορά που θα προβούμε σε κάθε μέτρο προκειμένου να προασπίσουμε τα κεκτημένα μας για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά πολύ περισσότερο για τους δημότες μας, για τα νησιά μας. Θεωρώ υπεύθυνους τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη απέναντι σε όλο τον κόσμο που τους ψήφισε και τους εμπιστεύτηκε. Ο λόγος τους πρέπει να ακούγεται πιο ψηλά και να προασπίζουν τα συμφέροντα των νησιών τους. Τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξουν πόσο αντάξιοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και επίσης θα φανούν αντάξιοι κάποιων άλλων πολιτικών που έκτισαν όλα αυτά στην πορεία όλων αυτών των χρόνων! (δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους – τους ξέρετε). Εδώ να σημειώσω ότι αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι θα μας δείτε όπως δεν μας έχετε δει μέχρι σήμερα, είμαστε καζάνι που βράζει και είμαι σίγουρη ότι μαζί μας θα είναι και όλος ο λαός της Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Υποσημείωση: για όσους δεν έχουν ενημερωθεί, όλο αυτό αφορά με απλά λόγια: Ότι η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης με διακριτικό τίτλο Ε.Δ.Α- Κ.Ι. .Α.Ε. Ο.Τ.Α. πρώην ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και να την ενσωματώσει σε έναν νέο ενιαίο φορέα με τη συμμετοχή της περιφέρειας ( την προεδρία στην Κέρκυρα) και όλων των Δήμων της περιφέρειας, με βασικό σκοπό τον ενιαίο και από κοινού τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων σε ολόκληρη την επικράτεια των Ιονίων Νησιών. Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των οδηγιών 2018/844 & 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις». ΑΡΘΡΟ 93.

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Δ.Α-Κ.Ι. Α.Ε. Ο.Τ.Α.
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΖΑΜΠΕΛΗ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed