Έναρξη αντιπυρικής περιόδου στην Κεφαλονιά, απαγορεύσεις και κυρώσεις

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κεφαλληνίας ενημερώνει ότι βάσει των διαλαμβανομένων στην υπ’αριθμ. 01/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, όπως εκδόθηκε από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ιονίων Νήσων, ισχύουν τα κάτωθι:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
η καύση και η χρήση πυρός σε δάση, δασικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και εν γένει υπαίθριες εκτάσεις κατά τη χρονική περίοδο από 01-05-2020 έως 31-10-2020 που βρίσκονται σε βραχώδεις και πετρώδεις εκτάσεις, σε πεδινά, ανώμαλα εδάφη και λόφους.
Κατ’ εφαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας:
Στους δράστες επιβάλλονται βαρύτατες ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα
Παύουν να δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση (επιδότηση) από τον ΟΕΚΕΠΕ οι προβλεπόμενοι ως δικαιούχοι από το πρόγραμμα, οι οποίοι εμπλέκονται για συναφή ποινικά αδικήματα.
Εφόσον πρόκειται για δασική έκταση ή δάσος, η καμένη περιοχή κηρύσσεται ως αναδασωτέα
Επιπροσθέτως υπενθυμίζουμε ότι κατ’ εφαρμογή της Πυροσβεστικής Διάταξης υπ’ αριθμ. 4/2012, οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπεδικών χώρων που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές (μέχρι 100μ.)
ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ στην κοπή και απομάκρυνση των καυστών ή/και εκρήξιμων υλικών για αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς ενώ απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς από 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου.
Είναι καθήκον όλων μας να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον.

Ο Διοικητής
Αναστάσιος Αθ. Βασιλείου
Πύραρχος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed