Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Ξέμεινε από συμμάχους η Ν.Δ. στο Ιόνιο, σαν καλαμιά στον κάμπο απέμεινε μόνη της η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα»

Σταθερή παραμένει η αντίθεση των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων της ΠΙΝ απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ δια του νομοσχεδίου “εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας” του κ. Χατζηδάκη.
Τρεις τουλάχιστον τηλεδιασκέψεις έχει κάνει με τους δημάρχους ο γραμματέας διαχείρισης στερών αποβλήτων κ. Γραφάκος για να πετύχει την συναίνεση τους υπέρ του άρθρου 93, χρησιμοποιώντας καρότο και… μαστίγιο! Από κοντά και η περιφερειάρχης κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Και τι δεν υποσχέθηκαν και τι δεν έκαναν για να διασπάσουν, ματαίως, το μέτωπο των δημάρχων και της ΠΕΔ-ΙΝ.
Αντιθέτως:
1. Τα δημοτικά συμβούλια και οι δήμαρχοι ζητούν απόσυρση του άρθρου 93
2. Το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου ζήτησε απόσυρση όλου του νομοσχεδίου
3. Η ΠΕΔ-ΙΝ ζητεί απόσυρση του άρθρου 93
4. Η ΚΕΔΕ καταδικάζει και ζητεί την μη συμμετοχή της ΠΙΝ στις αρμοδιότητες του α’ βαθμού αυτοδιοίκησης
5. οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στην Κεφαλονιά απεργούν και καταγγέλουν.
6. (16) περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα.
Πληροφορίες του διαδικτύου αναφέρουν ότι ακόμη και η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΝΔ τοποθετήθηκε αρνητικά απέναντι στην “λαθρονομοθέτηση” του κ. Χατζηδάκη. Γι αυτό και σήμερα 30/04/2020 αναλαμβάνει πλέον ο ίδιος ο υπουργός να “πείσει”, σε νέα τηλεδιάσκεψη, τους δημάρχους. Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση της ΝΔ, τον υπουργό, τον γραμματέα και την περιφερειάρχη, το σχέδιο τους για τον έλεγχο της διαχείρισης στερών αποβλήτων στο Ιόνιο και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της έχει αποκαλυφθεί πανηγυρικά! Άλλωστε, και στην βουλή, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδικάζει την Αντι-περιβαλλοντική νομοθέτηση της κυβέρνησης και απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Η ΑΝΑΣΑ από την πρώτη στιγμή υπερασπίστηκε το δικαίωμα της αυτοδιοίκησης και των πολιτών να έχουν γνώμη βαρύνουσα στα του “οίκου” τους. Η πολιτική της εξαπάτησης, του “αποφασίζομε και διατάσσομε” δεν θα περάσει. Οι πολιτικοί υπερασπιστές των οικονομικών συμφερόντων που κακοποιούν το περιβάλλον και λυμαίνονται την διαχείριση των στερεών αποβλήτων θα πάρουν το μάθημα τους, αργά η γρήγορα. Ακολουθούν οι μάχες στην συνεδρίαση του ΠΣ και στην Βουλή!

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
π. Περιφερειάρχης ΠΙΝ
Επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed