Απάντηση της ΕΔΑΚΙ στον κ. Δανελάτο για το… ξεθώριασμα της 1ης Μαΐου

Αγαπητέ κ. Δανελάτε, σε απάντηση του Δημοσιεύματος σας για το ξεθώριασμα της 1ης Μάη από τους εργαζόμενους της ΕΔΑ-ΚΙ οφείλουμε να σας απαντήσουμε τα παρακάτω:
1) Οι εργαζόμενοι της ΕΔΑ-ΚΙ τιμούν την 1η Μάη περισσότερο από κάθε ΚΟΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ
2) Η απεργία μας δεν λύθηκε οικειοθελώς , αλλά μετά από εισαγγελική παρέμβαση και σε περίπτωση που δεν την λύναμε θα είχε σαν συνέπεια τις δικαστικές περιπέτειες (που δεν τις υπολογίζουμε ,είμαστε μαθημένοι από αυτά ) αλλά και με βαρειά και δυσβάστακτα πρόστιμα που δεν έχουμε δυνατότητα να τα καλύψουμε.
3)Στην διαμαρτυρία που κάναμε στις 30-04-2020 όχι για το καλό το δικό μας αλλά για το καλό των Κεφαλονιτών ,δεν είδαμε δίπλα μας παρά μόνο τον Δήμαρχο Αργοστολίου ,τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αργοστολίου ,Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης πλήν αυτών που φωνάζουν ότι στηρίζουν τους εργαζόμενους και τα λαικά συμφέροντα (και μην μας πούν ότι δεν το ήξεραν γιατί το κάλεσμα έγινε στις 29-4-2020 διαδικτυακά), το ΔΣ της ΕΔΑ-ΚΙ ΑΕ συναδέλφους από τον Δήμο Αργοστολίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου τους και λίγους ευαισθητοποιημένους κατοίκους.Οι θεσμικοί φορείς που αγωνίζονται για το δίκαιο του εργάτη ήταν παντελώς απόντες, ούτε καν το Εργατικό Κέντρο που θα μπορούσε να βάλει ασπίδα ενάντια της εισαγγελικής παραγγελίας.
Εσάς δεν σας είδαμε πουθενά. Μπορεί βέβαια να φοβόσαστε τον κωρονοιό ή ήταν εργάσιμη μέρα και φοβόσασταν μήπως σας κόψουν το μεροκάματο. Κάνουμε γνωστό στους πάντες, ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΔΑ-ΚΙ θα συνεχίσουν τους αγώνες τους με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό της Κεφαλονιάς, χωρίς ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Μας αρκεί να έχουμε δίπλα μας αυτούς που χρειαζόμαστε και ειδικά τον απλό Κεφαλονίτη πολίτη. Οι υπόλοιποι κάνετε την επανάστασή σας από τον ΚΑΝΑΠΕ. Καληνύχτα σας κ. Δανελάτε.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΔΑ-ΚΙ ΑΕ ΟΤΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed