Μετακίνηση 7 (εναγκαλισμός με Όρμπαν)

Το «Ευρωπαϊκό» μήνυμα της κ. Κράτσα για την 9η Μαΐου (λήξη Β Παγκοσμίου Πολέμου και διακήρυξη Σουμάν) μάλλον έχει ως κεντρική ιδέα την Ουγγαρία του Όρμπαν, γιατί η πραγματική Ευρώπη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Ως μήνυμα μου θύμισε μια έκθεση που είχα γράψει στο Γυμνάσιο με θέμα την αποταμίευση. Θρυλικό θέμα έκθεσης για τους σημερινούς 50ρηδες. Κατάφερα να γεμίσω μια σελίδα τετραδίου μάρκας «Διεθνές» με διθυράμβους για την αποταμίευση, ενώ δεν είχα στην τσέπη μου μαντήλι να κλάψω. Και έχει ως κεντρική ιδέα την Ουγγαρία του Όρμπαν για πολλούς λόγους. Δεν γνωρίζω αν και τα 26 νομοσχέδια τα οποία ανακοίνωσε ότι θα φέρει μέσα στο επόμενο τρίμηνο η Κυβέρνηση είναι σαν αυτά που ήδη έχουν περάσει απ’ τη Βουλή της καραντίνας, ελπίζω πως όχι, γιατί ως γνωστόν η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Αν πάντως συμβεί αυτό μια απ’ τις βασικές ασχολίες της επόμενης Κυβέρνησης θα είναι να παρίσταται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της χώρας. Άντε να τους εξηγήσεις στο Λουξεμβούργο πως το βουνό απ’ την Κεφαλονιά πήγε στη Ζάκυνθο. Και εννοείται ότι θα φτάσουμε μέχρι το Λουξεμβούργο, γιατί τα ίδια νομοθετούσε και ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία τον Ιούλιο του 2019 για τις δικές του επενδυτικές Natura και τον Αύγουστο κάηκε ο Αμαζόνιος.
Σε τι να αναφερθώ απ’ τις λιγοστές μου σημειώσεις στο ημερολόγιο της καραντίνας; Στα 20 εκ. ευρώ που δόθηκαν στα ΜΜΕ ή στην αναστολή πληρωμής των δόσεων για την ενοικίαση των ραδιοσυχνοτήτων (μπορεί να μην είναι ορατές αλλά και αυτές περιουσία του Ελληνικού λαού είναι) απ’ τα τηλεοπτικά κανάλια πάλι ύψους 20 εκ. ευρώ; «Ότι πάρεις 20» για τα ΜΜΕ προκειμένου να δημιουργήσουν μια ατσαλάκωτη εικόνα για τον σύγχρονο «Μωυσή» την εποχή που ενώ εμείς δείχναμε την ατομική μας ευθύνη, η Κυβέρνηση έδειχνε τη συλλογική της ανευθυνότητα με τα χρήματα των φορολογουμένων. Καλό θα είναι πάντως κάποια στιγμή να αποσυρθεί ο κ. Τσιόδρας απ’ τη δημοσιότητα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί, προκειμένου να μείνει ατσαλάκωτη η εικόνα του «Μωυσή» θα τσαλακωθεί η εικόνα του επιστήμονα που σέβεται όλη η Κοινωνία. Όσο εμείς δείχναμε την ατομική μας ευθύνη, μετακλητός της Κυβέρνησης της ΝΔ έβαζε την υπογραφή του σε 4.445.000 ευρώ για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στη Μαλακάσα με πρόσκληση σε μία μόνο εταιρία κατασκευής. Το πιο «επιτελικό» βέβαια στην όλη υπόθεση είναι ότι διορίσθηκε μετακλητός αφού έβαλε τη συγκεκριμένη υπογραφή.
Όταν εμείς δείχναμε την ατομική μας ευθύνη αναμένοντας από τον κ. Τσιόδρα να μας ανακοινώσει αν θα πρέπει να φοράμε μάσκα ή όχι, συγκεκριμένη εταιρία άλλαζε το καταστατικό της και από εταιρία δημοσίων σχέσεων μετατρεπόταν σε εταιρία απολυμάνσεων και απεντομώσεων για να εισπράξει 506.740 ευρώ με απευθείας ανάθεση για την εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών στις φυλακές όλης της χώρας. Όταν εμείς δείχναμε την ατομική μας ευθύνη άλλη εταιρία έπαιρνε με απευθείας ανάθεση 232.648 ευρώ για προμήθεια ειδών ατομικής υγιεινής στις φυλακές όλης της χώρας. Εταιρία η οποία συστάθηκε 4 μέρες πριν πάρει την απευθείας ανάθεση. Οι φυλακές βέβαια είναι εκτός του ραντάρ της δημοσιότητας και επειδή για κάποιους είναι η αποθήκη της Κοινωνίας που εκεί πετάμε ότι άχρηστο έχουμε ποτέ δεν θα μάθουμε και αν ασθένησε κανείς. Ειρήσθω εν παρόδω το άθροισμα των δύο τελευταίων ποσών είναι περίπου τα χρήματα που θα μπαίνουν μέσα ετησίως οι Δήμοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης αν μείνει στην ΕΔΑΚΙ μόνο η αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ η διαχείριση τους γίνει αντικείμενο της γνωστής επιχειρηματικότητας των αρίστων με τις οικολογικές ευαισθησίες.
Όταν εμείς δείχναμε την ατομική μας ευθύνη δουλεύοντας τις μισές ώρες με τις μισές αποδοχές, τα ανθεκτικά στην πανδημία golden boys (σαν τις κατσαρίδες θα επιβιώσουν και από πυρηνικό όλεθρο) πήραν αυξήσεις στους μισθούς και στα bonus. ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, σιγά μην άφηναν απέξω την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (8.314 ευρώ μισθός). Και επειδή δείχνοντας την ατομική μας ευθύνη δεν χρησιμοποιήσαμε τις εθνικές οδούς για να μετακινηθούμε από ή προς τα χωριά μας, συγκεκριμένη εταιρία εισέπραξε 10.988.876,58 ευρώ για να ρεφάρει τις απώλειες από τα διόδια. Και τα 0,58 ευρώ έχουν τη σημασία τους για κάποιους. Τα 36.000.000 ευρώ στους ΚΕΚάρχες των «σκόιλ ελικίκου» δεν εξαγόρασαν βεβαίως την ατομική ευθύνη των επιστημόνων και αποσύρθηκαν νύχτα λόγω της γενικής κατακραυγής. Είχαμε τουλάχιστον κάτι να γελάμε στις μέρες του εγκλεισμού. Με αυτά που δεν γελάσαμε καθόλου ήταν τα 35.563 ευρώ και 92.716 ευρώ απευθείας αναθέσεις σε άριστες εταιρίες για την τηλεκπαίδευση και την επικοινωνιακή καμπάνια της τηλεκπαίδευσης αντιστοίχως. Λες και η τηλεκπαίδευση των μαθητών ήταν κάτι που είχε ανάγκη από διαφήμιση. Θα μου πει κάποιος «είσαι ψιλικατζής για να ασχολείσαι με τέτοια νούμερα».
Όντως, θα συμφωνήσω. Με τέτοια «νούμερα». Αυτά τα νούμερα όμως είναι το ΚΕΑ που κόπηκε, τα επιδόματα των ΑΜΕΑ που κόπηκαν, το δώρο Πάσχα που κόπηκε και η Δημοκρατία που κόπηκε τις μέρες της καραντίνας με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ακριβώς τα ίδια κάνει και ο Όρμπαν. Αυτά και άλλα πολλά που θα σας θυμίζουμε συχνά, συμβαίνουν στην Ορμπανική Ευρώπη. Αυτός είναι ο «φάρος των ανθρωπίνων αξιών». Με τη βοήθεια καλοταϊσμένων επιτελικών ΜΜΕ, όλα φάρος είναι.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed