Ερωτήσεις προς την κα Κράτσα για την ψυχική υγεία στην ΠΙΝ

Η ΠΙΝ/Κράτσα εξέδωσε δελτίο Τύπου για την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 τριών δράσεων για την ψυχική υγεία συνολικού προϋπολογισμού 1.157.000 ευρώ με δικαιούχους το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ μαζί με τα 4 Κέντρα Πρόληψης των νησιών μας.
Παραθέτουμε ένα σχόλιο και διατυπώνουμε ένα ερώτημα: Η χρηματοδότηση των δράσεων αυτών είχε εξασφαλιστεί από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ από τα μέσα του 2017, στα πλαίσια του περιφερειακού σχεδιασμού της ΑΝΑΣΑ για την ψυχική υγεία. Η σχετική πρόσκληση εκδόθηκε από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στις 18/07/2019 (ΙΟΝ62), με σχετική καθυστέρηση που προκλήθηκε από την αναμονή της πιστοποίησης του ΔΙΑΠΛΟΥ Κέρκυρας από το υπουργείο Υγείας ως ισότιμου φορέα στον χώρο της ψυχικής υγείας. Τούτο συνέβη στις 9/3/2019 και ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ κατέστη δικαιούχος ανάληψης προγραμμάτων. Όπως όμως προκύπτει από το δελτίο Τύπου της ΠΙΝ/Κράτσα ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ δεν ευρίσκεται ανάμεσα στους χρηματοδοτηθέντες φορείς! Η τεράστια σημασία της ύπαρξης και λειτουργίας του ΔΙΑΠΛΟΥ στην Κέρκυρα είχε τονιστεί από πολλές πλευρές και το ερώτημα είναι σαφές και απευθύνεται στην κα περιφερειάρχη:
Γιατί δεν χρηματοδοτήθηκε ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ;
Υπέβαλε πρόταση και απορρίφθηκε;
Τι θα κάνετε για να στηρίξετε την συνέχιση της λειτουργίας του ως προσφορά στους νέους και τις νέες της Κερκύρας που έχουν την ανάγκη του;

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed