Κατ΄εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από 18-05-2020 Β Φάση

Εις εφαρμογή του υπ΄ αριθ. Φ.Ε.Κ. 1868/Β/ 17-05-2020 και ειδικότερα των αναγραφόμενων στο άρθρο 3, είναι δυνατή η κατ΄ εξαίρεση από τις 18-05-2020 λειτουργία των ανοικτών και κλειστών εγκαταστάσεων, που χρησιμοποιούν τα αθλητικά Σωματεία και οι Όμιλοι για χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) για αθλητές άνω των δεκατριών (13) ετών.
Προκειμένου να γίνεται χρήση των αθλητικών χώρων μόνο από τους αθλητικές που προβλέπεται στο ανωτέρω Φ.Ε.Κ.. διευκρινίζουμε τα εξής:
H χρήση ανοικτών και κλειστών αθλητικών χώρων είναι επιτρεπτή σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 από αθλητές σωματείων με Δελτίο Αθλητή, και ηλικίας 13 ετών και άνω, για ατομικές προπονήσεις μόνο, καθώς και υποψηφίους μαθητές πανελληνίων εξετάσεων και σωμάτων ασφαλείας.
Για αθλούμενους 13 ετών και άνω, μπορεί να γίνει χρήση ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, που διαθέτουν άδεια λειτουργίας μόνο για τα αθλήματα : αντισφαίριση, γκολφ, κρίκετ, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αεραθλητισμός, μηχανοκίνητος αθλητισμός, υποβρύχια δραστηριότητα, ορειβασία-αναρρίχηση.
Κατά την είσοδο αθλητών στους Αθλητικούς Χώρους απαραίτητα θα πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α.
Η τήρηση των κανόνων είναι ευθύνη όλων μας προκειμένου με ασφάλεια να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, για τις ανάγκες άθλησης όλων των ενδιαφερομένων. Ευχόμαστε στην γρήγορη αποκατάσταση της κανονικότητας σε όλους τους χώρους άθλησης.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Σπύρος Πεφάνης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed