Η… απολογία του Γιάννη Λυκούδη και η φυγή της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» από το Δ.Σ., δεν αντέχουν τους… ιδιώτες, αλλά και τον τάφο των Τζαννάτων

Ένας δούλος από την Φρυγία ο Αίσωπος, αυτός ο μεγάλος παραμυθάς το είχε πει: «Όμφακες εισίν». Με λίγα λόγια «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει αγουρίδες».
Διάβασα την «απολογία» του φίλου Γιάννη Λυκούδη, Δημοτικού Συμβούλου, για την αποχώρηση των Συμβούλων του Παρίση από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Δεν φύγαμε γιατί ο Μάκης Μεταξάς τοποθετήθηκε και εισηγήθηκε το θέμα του Τάφου. Φύγαμε γιατί δεν ήταν παρών ο Έφορος Αρχαιοτήτων». Όχι φύγατε ακριβώς επειδή ένας «ιδιώτης» εισηγήθηκε το θέμα. Φύγατε επειδή ο συγκεκριμένος «ιδιώτης» ο Μάκης Μεταξάς εισηγήθηκε το θέμα. Φύγατε γιατί δεν αντέχετε το ίδιο το «θέμα». Φύγατε γιατί νοιώθετε πως αυτό το μνημειώδες Αρχαιολογικό εύρημα, αυτό το μνημείο, «δεν σας αγγίζει», δεν σας αφορά. Φύγατε γιατί ποτέ δεν επισκεφτήκατε καν αυτό το Μνημείο, δεν βρεθήκατε εκεί δεν νιώσατε το άγγιγμα της Ιστορίας. Φύγατε γιατί δεν είχατε τίποτα να πείτε.
Ο Τζωρτζ Ουάσιγκτον είχε πει: «Είναι καλύτερα να μην δίνεις καμία δικαιολογία, παρά μια κακή δικαιολογία». Δεν χρειαζόταν μια τόσο κακή δικαιολογία για την φυγή σας. Αρκούσε να πείτε: «Φύγαμε γιατί αυτή η Μάχη για την ανάδειξη του μοναδικού Μνημείου για την Κεφαλονιά, δεν μας αφορά». ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ… Η φυγή της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», όσων έχουν μείνει σε αυτήν, από το Δημοτικό Συμβούλιο, μας δικαίωσε. Έφυγαν από το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν ανέχονται να εισηγείται, να μιλά, να παίρνει θέση «Ιδιώτης». Αυτοί συζητάνε μόνο λέει με «τους Θεσμούς». Μας δικαίωσαν εμάς τους «Ιδιώτες», που τους αποδοκιμάσαμε στις εκλογές. Τουλάχιστον ο Θεόφιλος και οι λοιποί του Συμβουλίου, μας υπολογίζουν εμάς τους: «Ιδιώτες, τους εξωθεσμικούς».

Κώστας Ζαπάντης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed