Η έκπληξη Ζαρκάδα για την προεδρία της Σχολικής Επιτροπής

Έκπληξη μου προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Δημάρχου Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη Γιώργου να με προτείνει ως Πρόεδρο στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ληξουρίου.
Έκπληξη διότι σε κουβέντα που είχαμε λίγες μέρες πριν, δεν καταλήξαμε οριστικά ότι θα με προτείνει ως Πρόεδρο στη συγκεκριμένη επιτροπή. Έκπληξη όμως ευχάριστη, καθώς με αυτή του τη πρόταση ξεκινάει να κάνει πράξη τη προεκλογική του δέσμευση ότι θα προσπαθήσει να δώσει ένα πιο ενεργό ρόλο στη Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου. Έναν ρόλο πέρα των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Κοινότητας. Μια ευκαιρία σε «νέο αίμα» να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά. Με τιμή αποδέχομαι την πρότασή του και τον ευχαριστώ δημόσια με δέσμευση να φανώ αντάξιος της πρότασής του, στα μάτια των συμπολιτών μου αλλά κυρίως αντάξιος στα μάτια των παιδιών του Ληξουρίου που τόσα χρόνια ανέχονται να μορφώνονται στις συγκεκριμένες άθλιες και απάνθρωπες τριτοκοσμικές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε.
Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ένα ΝΠΔΔ που σκοπός του είναι η διαχείριση των πιστώσεων που της διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των σχολείων του Δήμου μας. Η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελεί ένα κράμα της μικρής μας κοινωνίας. Αποτελείτε από καθηγητές, γονείς και απλούς πολίτες που όλοι μαζί αγωνιούν για το αύριο των παιδιών αυτού του τόπου. Εν τέλει των δικών τους παιδιών. Τα προβλήματα πολλά και τα χρήματα λίγα. Εύχομαι να μπορούσα να δεσμευτώ την επίλυσή όλων των προβλημάτων αύριο το πρωί. Δυστυχώς ανέφικτο. Άλλωστε για την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων πασχίζουν επί σειρά ετών πολλοί συμπολίτες μας χωρίς κανένα αποτέλεσμα, καθώς η πολιτεία δυστυχώς έχει αποδείξει ότι δεν έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη μόρφωση των πολιτών. Δεσμεύομαι όμως να διεκδικήσουμε όλοι μαζί κάτι παραπάνω από τη διαχείριση μηδαμινών πιστώσεων. Δεσμεύομαι να γίνω «ενοχλητικός» και να «ενοχλήσω» ακόμα και τον ίδιο το Δήμαρχο που με πρότεινε στη συγκεκριμένη επιτροπή. Να τον «ενοχλήσω» αλλά και να σταθώ συμπαραστάτης του στον αγώνα που είναι υποχρεωμένος να δώσει για την άμεση λύση μιας απαράδεκτης κατάστασης που βιώνουν τα παιδιά μας.
Ως μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας του Ληξουρίου αλλά και ως Κοινοτική παράταξη είμαστε ενήμεροι σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του Δήμου μας. Έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για δράσεις που περνούν από το χέρι μας για μια συγκροτημένη πίεση, έστω και ηθική, προς κάθε κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσεων. Τα προβλήματα είναι κοινά και οφείλουμε ενωμένοι να αγωνισθούμε για ένα καλύτερο αύριο. Κάθε φωνή διχασμού πρέπει να σιωπά απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Ζαρκάδας Ευάγγελος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed