Ακύρωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Ιακωβατείου

Με ομόφωνη απόφασή του το Εφορευτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξετάσει προς το τέλος του καλοκαιριού αν μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στο φθινόπωρο κάποιες προγραμματισμένες για τον περασμένο Μάρτιο εκδηλώσεις, που ακυρώθηκαν λόγω «καραντίνας».
Με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια όλων μας να προχωρήσει στην ακύρωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, που είχε προγραμματίσει, επειδή ακριβώς λόγω κορωνοϊού δεν έχει σταθεροποιηθεί, παραμένοντας ακόμη μετέωρη, η όποια «κανονικότητα». Έτσι, οι προγραμματισμένες για τον Ιούλιο βιβλιοπαρουσιάσεις δε θα πραγματοποιηθούν, ούτε τα καθορισμένα για τον Αύγουστο Ιακωβάτεια 2020 (αφιερωμένα φέτος στο «Θέατρο στην Παλική») θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε, αλλά ούτε και οι μικροί μαθητές θα μπορέσουν να χαρούν, όπως έκαναν συνέχεια τα τελευταία καλοκαίρια, τις ποικίλες δραστηριότητες της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας».

● Συνεχίζεται η συντήρηση βιβλίων και επίπλων
Αυτές τις ημέρες παραλαμβάνουμε βιβλία καθώς και έπιπλα της Οικογένειας Τυπάλδου Ιακωβάτου, που είχαμε στείλει σε αντίστοιχα εργαστήρια της Αθήνας για συντήρηση. Στο μεταξύ, ετοιμάζεται νέο «πακέτο» βιβλίων και επίπλων καθώς και ένα σύνολο αμφίων του μητροπολίτη Κωνσταντίνου Τυπάλδου Ιακωβάτου για συντήρηση. Ελπίζουμε να κατορθώσουμε μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς να τα εκθέσουμε στο χώρο του Μουσείου με βάση πάντοτε τη σύγχρονη αντίληψη έκθεσης τέτοιων αντικειμένων.

● Εκτύπωση/έκδοση εκπαιδευτικού προγράμματος
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσφορών και ήδη το Εφορευτικό Συμβούλιο προχωρεί στην ανάθεση της εκτύπωσης/έκδοσης ενός σημαντικού εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικού με την ιστορία της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης. Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ηλίας Τουμασάτος έχει γράψει τα κείμενα και έχει «στήσει» τα φύλλα εργασίας, ενώ η Ελβίρα Στρατιώτη έχει κάνει την εικονογράφηση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται στους μεγαλύτερους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

● Συμμετοχή στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821
Το Εφορευτικό Συμβούλιο, επιθυμώντας να συμμετάσχει η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821, συζήτησε και κατέληξε σε έναν πρώτο προγραμματισμό δραστηριοτήτων. Στη συνέχεια, αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία να προσκαλέσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα φορείς και πρόσωπα της Παλικής με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και το συντονισμό δραστηριοτήτων για τον εορτασμό των 200 χρόνων στην περιοχή του Δήμου Παλικής. Ταυτόχρονα, είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε σύσκεψη κληθεί για τον εορτασμό σε επίπεδο νομού.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed