Επίθεση Μπατιστάτου στον… ΣΥΡΙΖΑ, «δεν αποφασίζει μια κομματική νομενκλατούρα πίσω από κλειστές πόρτες για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κοινωνία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επάγγελμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευκαιρία για καριέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι group therapy.
Επειδή λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα από τα τρία παραπάνω, αλλά είναι ένας πολιτικός φορέας με συγκεκριμένες αρχές και αξίες οι οποίες οριοθετούνται από τα συλλογικά του όργανα, καλό θα είναι (ευγενικά το λέω) οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον να συνάδουν με αυτές τις αρχές και τις αξίες. Το να ερωτηθούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο μιας ανακοίνωσης στα ΜΜΕ και μάλιστα όταν αυτή αφορά στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αναφέρω γιατί είναι αυτονόητο. Στον ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν στον Αλέξη Τσίπρα. Δικές του προτάσεις υιοθετούν ή όχι τα συλλογικά όργανα. Ο πρόεδρος χαράσσει την κεντρική πολιτική γραμμή η οποία εγκρίνεται ή όχι από τα συλλογικά όργανα. Όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ του 32%. Στον ΣΥΡΙΖΑ του 3% ίσχυαν άλλα. Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη μπορεί να την εκφράσει ελεύθερα.
Από τα γενικά πάμε στα ειδικά. Ο συντάκτης της συγκεκριμένης ανακοίνωσης προφανώς απουσίαζε από την πρόσφατη (πριν την καραντίνα) ομιλία του Νίκου Παππά στο Επιμελητήριο. Ή μάλλον δεν κατάλαβε ποια ακριβώς πολιτική γραμμή μετέφερε ο Γιάννης Μπαλάφας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί (πριν την καραντίνα). Ή ίσως δεν έχει ακούσει καμία ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις συνεργασίες των δημοτικών παρατάξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν. Θα υπενθυμίσω λοιπόν στον συντάκτη της ανακοίνωσης γιατί ενδεχομένως δεν το γνωρίζει, πως σήμερα στον Δήμο Ηλιούπολης υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις άσχετες με αυτήν που στήριξε επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πάμε στα ακόμα πιο ειδικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ομόφωνα στήριξε στο Αργοστόλι τον συνδυασμό «Για την Επόμενη Μέρα» και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Μάκη Φόρτε. Ο εκλεγμένος δήμαρχος κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος απέστειλε προς τους επικεφαλείς όλων των παρατάξεων επιστολές συνεργασίας. Ο κ. Μάκης Φόρτες απάντησε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ και σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος που τον στήριξε. Όσοι λοιπόν έχουμε παραμείνει στον συνδυασμό «Για την Επόμενη Μέρα» (υπάρχουν και κάποιοι που αποχώρησαν) στηρίζουμε αυτή την επιλογή του κ. Μάκη Φόρτε τον οποίο σεβόμαστε, τιμούμε και είμαστε αρωγοί σε οτιδήποτε καλό επιχειρεί για το καλό του Δήμου μας γιατί είναι άνθρωπος με ήθος, με γνώσεις και εμπειρία. Κατά την άποψη μου η μέχρι τώρα παρουσία της παράταξης έχει θετικό πρόσημο.
Σαφώς και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει de facto και τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου στη βάση της απαντητικής επιστολής του κ. Μάκη Φόρτε και μέχρι σήμερα έχει δικαιωθεί απολύτως. Στα καλά λέμε ΝΑΙ, στα κακά λέμε ΟΧΙ. Πόσο πιο παιδικά να το πω για να γίνει κατανοητό; Αν δεν αρκεί η παιδική απάντηση και χρειάζεται πολιτική τεκμηρίωση, θα πω πως, δεν αποφασίζει μια κομματική νομενκλατούρα πίσω από κλειστές πόρτες για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κοινωνία. Αυτή η κοινωνία λοιπόν κομμάτι της οποίας είναι πολλοί Συριζαίοι οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους ψήφισαν τον συνδυασμό του κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, εκτίμησε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΤΙΚΑ την στάση του κ. Μάκη Φόρτε και των ανθρώπων της δημοτικής παράταξης «Για την Επόμενη Μέρα» που στήριξαν και στηρίζουν ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ και την επιλογή του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed